Öntsünk tiszta vizet a pohárba: Botka Lászlóval beszélgettünk (videó)

Botka László magas ember. Ha tornasort kellett volna alkotnunk vele és a stábbal, egyértelműen beálltunk volna mögé. A kérdés, hogy beállnak-e mások is, és ha igen, mi lesz Szegeddel? Mi történik majd az országgal? Mi lesz a program, és „mióta tud apu egyáltalán sütni?”

Kerestük Botka László irodájában azokat az értékeket, amelyek megindokolják, hogy négymilliárdba került. Pontosabban kerestük volna, ha ez Orbán irodája lenne. Botkáéban még csak egy valamirevaló lapos tévé sincs, csak a régi, hagyományos. A fotelek legalább kényelmesek, a város kulcsa is gyönyörű trezorban van, azonban a jelenlegi miniszterelnök antik bútoraiból összetákolt négymilliárdjához képest ez olyan, mint José Mujica volt uruguayi elnök hátsó sufnija.

Leginkább azért tartottuk aktuálisnak a beszélgetést az MSZP miniszterelnök-jelöltjével, ugyanis teljes körű felhatalmazást kapott pártjától arra, hogy a kormányváltáshoz szükséges szövetség kialakításában tárgyalásokat folytasson más demokratikus pártokkal. A sajtóhírek szerint azonban ezek a pártok nem feltétlenül Botka Lászlót képzelik el a kormányfői székbe.

Fontos kérdésnek tartottuk azt is, hogy mi történik majd, miután Botka László egy valódi demokratikus, ellenzéki szövetséggel leváltja Orbán Viktort, valamint hogy vannak-e pártelnöki ambíciói és hogy miért utasítja el az előválasztás lehetőségét. A videó minden kérdésre választ ad.


 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!