Milliós fizetéssel tömi ki Németh Szilárd utódja hű alattvalóit

Már csak kettőt kell aludni, és milliomos lesz Ábel Attila, valamint Morovik Attila (képünkön), Csepel két fideszes alpolgármestere! Bár az ügydöntő képviselő-testületi ülés csak csütörtökön, január 26-án lesz, de biztosak lehetünk abban, hogy a bárgyú mamelukok gombnyomogató gyülekezete nem fog csütörtököt mondani, amikor szavazni kell a két jeles  Fidesz-politikus jövedelemnöveléséről.

 

Nem a sajátjukat adják, hanem a csepeliek közpénzét. Persze, a gombnyomogatók sem járnak rosszul a maguk 186 ezer 975 forintos havonkénti tiszteletdíjával, de hol van ez az összeg Ábel és Morovik alpolgármesterek egymillió forintot meghaladóra rugaszkodó javadalmazásához.

Borbély Lénárd polgármesternek sok álmatlan éjszakája lehetett mire

elkészült a bikkfa nyelvű előterjesztés. De megérte! Borbély párttársairól van szó benne. Mostanáig el voltak nyomva. Gondoljanak csak bele: a két derék Attila a csütörtökig érvényes 484/2014. (X.30.) Kt. határozat szerint tengette életét. A három évvel ezelőtti őszön a csepeli képviselő-testület garasoskodva úgy döntött, hogy – idézzük: „Ábel Attila és Morovik Attila megválasztott alpolgármesterek illetményét 2014. október 13. napjától kezdődően, megbízatásuk időtartamára havi bruttó 673.100,- forint összegben, költségtérítésüket havi bruttó 100.965,- forint összegben állapítja meg. A Képviselő-testület a megválasztott két alpolgármester részére egy-egy hivatali gépjármű kizárólagos használatát biztosítja évi 30.000 km korlátozással.” Lássuk be, ez a két derék, zseniális politikus kizsigerelése volt éveken át. De ennek most végre vége!

Csütörtöktől –egyetlen gombnyomásra ‑ ez a tarthatatlan állapot már csak a múlt lesz. Ábel Attila és Morovik Attila havi illetménye és költségtérítése átlépi az egymillió (1 000 000) forintos álomhatárt. Az illetményük havi 897 ezer 500 forint, a költségtérítés az illetmény 15 százaléka lesz. A Borbély-féle javaslatban van még egy kódolt mondat is. E szerint: „A határozat módosításokkal nem érintett részeit javaslom változatlanul hatályban tartani.” Olvasóinknak lefordítjuk a rejtjelezett szöveget. Magyarul ez azt jelenti, hogy a képviselő-testület a fentiekhez ráadásként a megválasztott két alpolgármester részére egy-egy hivatali gépjármű kizárólagos használatát biztosítja évi 30 ezer kilométer korlátozással.

A fenébe ezekkel a korlátozásokkal, amikor Csepel a korlátlan lehetőségek hazája! Borbélynak, Ábelnek, Moroviknak és állandó tettestársaiknak, a gombnyomogató senkiknek.

Az írás a csepeliek.blog.hu oldalon jelent meg

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!