Már nem is gáz, hogy Kövér a házelnök? Mutatjuk, hogy de!

Kövér László, aki ha éppen nem azzal kerül be a hírekbe, hogy éppen kit torkol le a Parlamentben, vagy éppen kit tilt ki onnan, vagy kit büntet meg – akkor éppen bajusz.

A fideszes házelnök 2010 óta ül a trónon, és teljesít azóta is megbízható elvtársként minden kérést, megfelel miden elvárásnak, hozza a formát.

Személye több szempontból is érdekes, egyrészt mert gyakorlatilag ő az utolsó magyar belpolitikában is aktív Fidesz-alapító – Orbánon kívül persze – másrészt pedig nagy visszatérő, aki mindig emlékezeteset alakít.

Az első szabad választásokon 1990-ben Pápa körzetében az SZDSZ-szel közös jelölésben indult, később már csak megyei vagy országos listán szerepelt, úgy került be a Parlamentbe.

Kövér László az elmúlt 27 évben sokat változott; míg ’88-89-ben Fidesz-alapítóként Soros György ösztöndíj-forintjaiból tanult, és avatkozott bele a magyar politikai életbe, mint liberális külföldi ügynök, addig 2002-ben már konzervatív(?) politikusként „köteles Laci” néven emlegették, mert felszólította honfitársait önmaguk felakasztására. A nem kormánybarát-újságírókat utálja, az ellenzéket pedig gyakran „hazaárulózza” le, és most, hogy hatalmában áll, rendszeresen meg is regulázza mindkettőt.

A rendszerváltás előtt a Házelnök Úr jogot végzett, majd MSZMP KB Társadalomtudományi Intézetében volt segédmunkatárs. Liberális Kövér László, MSZMP-s múlttal, és SZDSZ összefogásban? Így valahogy. Kövér mindenütt ott volt.

Kövér a kezdetektől rendszeres előadó a Fidesz Tusványoson rendezett éves szabadegyetemén, ahol szabadabban, egyszerűbben szoktak fogalmazni, nem törődve annak magyarországi következményeivel.

2002 és 2010 között nem nagyon tűnt fel a sokak által a Fidesz radikálisának hívott Kövér, viszont a kétharmados választási győzelemmel egy igencsak kiemelt pozícióba juttatta lojalitása. Ő lett a Magyar Országgyűlés Elnöke, és valószínűleg marad is – 2018-ig biztosan.

Ezt a pozíciót egyébként Áder János töltötte be 1998-2002 között, sőt, Schmitt Pál 2010-ben pár hónapra, tehát ha Orbánék újráznak, és a hírek új házelnök-castingról szólnak majd valamikor 2018 után, akkor van egy ezresem, ki lesz az.

Na, de kanyarodjunk vissza 2010-be. Felröppent a hír ugyanis, hogy Kövért jelölik az Országgyűlés elnökének, mely a párt Alcsútdobozon összehívott elnökségi ülése döntött.

Ekkor már tudni lehetett, hogy Schmitt csak rövid időre ült be az elnöki székbe, hogy azután felálljon, és átüljön egy mégelnökibb székbe, a Sándor Palotába – bár érdekes, hogy Kövér ezzel nem értett egyet – írta az index.

Kövér László azóta tehát stabilan ül a pulpituson, és néha rendet tesz, mint egy napközis tanár.

25 23295 558977 ad90e223b718005a5ca7df2f05052a30 8ca518 301 1
Kövér László a Ház ura (kép:internet)

És néha kitiltja az újságírókat, ha ők meg merik kérdezni;

Milyen hatással van a hatalom a politikusokra?

Ilyen hatással;

 

Az RTL videója az esetről, valamint az újságíróknak kijelölt zónákról itt érhető el.

Kövér egyébként 2013-tól állíttatta fel az Országgyűlést valakiktől védő Országgyűlési Őrséget, melyet sokan Kövér-gárdaként ismernek. A szervezetre sok millió forintot költöttünk, de a Ház fura ura legalább nyugodt lehet.

A sajtó előtt nyitott folyosók, termek, ahol kérdezhetnének menekülő politikust, egyre fogynak, ugyanis Kövér gyakorlatilag már mindenhonnan kizárta őket. És, ha úgy tartja kedve a ház sértegetéséért kizárhat az épületből is komplett szerkesztőségeket.

Ha Schmitt Pál volt a kétharmad motorja, és Orbán Viktor az agya, akkor Kövér László az egész Nemzeti Együttműködés Rendszerének a lelke. Egy komisszár, egy jó elvtárs. Büntet és nem megelőz. Rendet nem tesz, de rendre utasít. Ő a nyers váz, a pihe puha nemzetiszín bőr alatt.

aaaaaa
Kövér László szokatlan a bajusz nélkül Fotó: Németh Anna / Anna Németh Photography

És hiába vágatta le, az ország testén Kövér László a bajusz. Az alatt meg Áder a mosoly.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!