Orbánék a vörös hadsereg előtt tisztelgő emlékművel köszöntik Putyint. Száj csók lesz?

Pénteken új, az orosz és szovjet katonák előtt tisztelgő emlékművet avattak Magyarországon. A Béke Angyala nevű szobrot az esztergomi Szent Anna temetőben állították fel, és egyszerre őrzi az első világháborúban a monarchia hadifoglyaiként közelben sínylődő orosz katonák emlékét, és a második világháborúban errefelé elesett vörös katonákét. Itt egy videó az avatásról:

 

A Béke Angyala című szobor egy magas kőtalapzaton áll, és egy szárnyas nőt ábrázol, Vlagyimir Szurovcev oroszországi szobrász műve. A szobrot az oroszországi Békeszerzők és Béke Alapítvány adományozta. Egy esztergomi portál 2014-ben már írt a felajánlásról, ám akkor még csak az első világháborús orosz áldozatokról volt szó, a Vörös Hadseregről nem.

Az avatáson beszédet mondott a magyarországi orosz nagykövet is, aki többek között így fogalmazott: „Nagyon is szimbolikus, hogy az emlékmű avatása éppen az orosz elnök magyarországi látogatásának alkalmára esik. Ez is bizonyítja, hogy milyen magas szintű és mennyire erőteljes együttműködésünk.”

forrás: 444.hu

Bővebben itt

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!