Gyilkos tehenek miatt felfüggesztett börtönbüntetés

A The Telegraph azonban arról számolt be, hogy az angliai Bathtól délkeletre, Turleigh-ben egy különösen agresszív gulya agyontaposott egy kirándulót, aki pedig nem is mászott át kerítésen, mert az állatok szabadon legeltek a turistaút mentén.

A 83 éves tulajdonos, Brian Godwin egy éves börtönt kapott, a kora miatt 2 évre felfüggesztve, viszont 30 ezer font bírságot szabtak ki rá, mert nem kerítette el az állatokat.

Az angol jogrendszerre jellemzően a teheneket nem irtották ki, jóllehet már kétszer is hivatalosan figyelmeztették a gazdát, hogy ne veszélyeztesse a kirándulókat. A bíróságon derült ki, hogy a farmer biztosítója korábban összesen 200 ezer fontot fizetett ki különféle sérülések miatt, ugyanis 2008 és 2011 között négy embert tapostak meg a tehenek.

Egy kutyasétáltatónak például eltörték a nyakát. A lap szerint a nyomozás feltárta: a különlegesen agresszív tehenek nem helyiek, a kontinensről származó Limousine-keresztezések, amelyek bárkit megtámadnak, ha veszélyben érzik a borjaikat.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!