Eddig 35000 az Orbán Játékok ellen

Vasárnap délutánig az összesítés alapján körülbelül 35 ezer aláírás gyűlt össze a budapesti olimpia elleni népszavazáshoz csak a Momentum standjainál – közölte az Indexszel Papp Gergő, a Momentum sajtóreferense.

Ez a szám nem tartalmazza az ellenzéki pártok által összegyűjtött aláírásokat, így a valós aláírások száma nyilvánvalóan magasabb ennél.

A magunk részéről egyáltalán nem örülünk neki, hogy egy ilyen kérdés is a politikai csatározások részévé válik, de -ahogy mondani szokták- a Momentum és a pártok, csak visszaütöttek. Bizonyára élesen él még a kedves olvasóban, amikor Nyakó István, az MSZP nevében szeretett volna népszavazást kezdeményezni a vasárnapi boltzár ellen. Akkor Nyakót, egy kedves idős hölgy akadályozta meg ebben, néhány barátságos, kellemes külsejű, hiper-intelligens, rövidhajú fiatalember társaságában. Miután a Momentum kezdeményezésére nem lehettek felkészülve,így most pont nem értek rá odamenni a választási irodába, hogy hamarabb adják le a a saját kérdésüket.

De miről is szól valójában ez a játék? Természetesen politikáról. Nyilvánvalóan arról, hogy ha Budapest valamilyen csoda folytán legyőzné mondjuk Los Angelest vagy Párizst a rendezésért folyó versenyben, és megkapná a jogot az Olimpia megrendezésére, akkor Orbán minden bizonnyal addig lehetne az ország miniszterelnöke, amíg attól a természet el nem választja.

A politikai kommunikáció alaptételei látszanak igazolódni. Az egyik a közös ellenségkép kialakítása. Ezek voltak ugye a „migráncsok”. Amióta népszavaztunk, az összes menekült elkerüli az országot. Az ég világon semmi nem történt, csak azt mondták a választók, hogy nem örülnek nekik. Ez elég volt. Megszűnt a televízióban a percenkénti „migráncsozás”, a veszély, a terroristázás és László Petra sem tud kit felrúgni azóta.

A másik ilyen, a közös cél felrajzolása. Ez lenne az Olimpia. Amióta ez a kérdés napirenden van, úgy igazából, azóta a migránsokat felváltották az olimpiai bajnokok reklámfilmjei arról, hogy milyen csodálatos lenne, ha hazai környezetben lehetnének újra világelsők. Minden lehetséges eszközt felhasználnak azért, hogy ezt az ügyet is úgy nyomják le a torkunkon, hogy igazából időnk sem marad átgondolni, mit is jelent valójában egy Olimpia megrendezése.

Nos kedves olvasónk! Ez azt jelenti, hogy nagyjából 80.000.000 Forint csak a jelentkezés díja. A megrendezés költségei az elmúlt olimpiák valós ráfordításait figyelembe véve, nagyjából 20 milliárd dollárra, azaz hatezer milliárdra rúgnak. Egy szerényebb költségvetésű budapesti verseny, minimális költsége a szakértők szerint nagyjából 3-5000000000000 Forint lehet.

A megtérülés pedig abszolút kétséges.

Hogy miért kell népszavazást tartani erről? Nos, azért tisztelt nagyurak, mert ez a kis buli, minimum 3-500.000 Forintjába kerül, MINDEN Magyar polgárnak, beleértve a csecsemőket is. Erről azért csak döntenénk mi magunk!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!