Donald Trump abortuszellenes rendeletet írt alá

Peter Griffin mint Donald Trump (family guy FOX)

Donald Trump elnöki rendeletben tiltotta meg az abortuszt támogató nem-kormányzati szervezetek szövetségi támogatását.

A hétfőn aláírt elnöki rendelet úgy fogalmaz: a családtervezéssel foglalkozó nem-kormányzati szervezetek csakis akkor kaphatnak amerikai szövetségi támogatást, ha beleegyeznek, hogy nem „népszerűsítik” az abortuszt, illetve pácienseiket megfelelő információkkal látják el az abortuszt és következményeit illetően. A rendelet nem csupán az amerikai, hanem a külföldi nem-kormányzati szervezetekre is érvényes.

Ilyen rendeletet Ronald Reagan elnök vezetett be elsőként. Döntését Bill Clinton semmisnek nyilvánította, ám George W. Bush ismét bevezette a rendelkezést, amelyet  Barack Obama elnöksége első napjaiban azonnal törölt.

Jeanne Shaheen, New Hampshire állam demokrata párti szenátora máris jelezte: még a héten benyújtja tervezetét, amely az elnöki rendelet visszavonását indítványozza majd. – írta az MTI washingtoni tudósítója.

A rendelet egyébként több ezer egészségügyi dolgozó munkahelyének megszűnésével jár majd. Trump megmutatta hanyas a kabát, hiszen gyakorlatilag az első törvénnyel, amit aláírt, a kormánytól független civil szervezeteknek ment neki. Ismerős?

Még egy jelentős döntés született, Trump ugyanis kiléptette az USÁ-t egy 800 milliós piac, a Csendes-óceáni Partnerség nevű kereskedelmi megállapodás (TTP) tárgyalásaiból, így a világ legnagyobb egységes piacának terve meghiúsult az amerikai belső munkanélküliség emelkedésének elkerülésére hivatkozva.

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!