Hozzávalók:
25 dkg mascarpone
3 db tojás
3 dkg porcukor
34-36 db babapiskóta
2 dl édes tejeskávé
kevés rum
holland kakaópor
Elkészítés:
A mascarpone krémet tegyük egy nagy keverőtálba, adjuk hozzá a porcukrot és a tojások sárgáját.
A fehérjéket verjük kemény habbá. Ezután keverjük össze (akár a robotgép alacsony fokozatán) a mascarponés tálban levőket. fel.) A fehérje habját laza mozdulatokkal keverjük hozzá a mascarponéhoz.
Egy mélytányérba öntsük össze a tejeskávét, és a rumot (ha a babapiskóta cukrozott, nem kell, hogy túl édes legyen a kávé). A babapiskótákat gyors mozdulattal (ne ázzanak el) forgassuk meg a folyadékban.
Vegyünk elő egy tálat és tegyük bele szorosan egymás mellé a bemártott piskótákat. Ha beterítettük a tál alját, kenjük rá a krém felét, majd terítsük be újabb réteg kávéba áztatott babapiskótával. Most jöhet a krém másik fele. Nem kell simára alakítani a krém tetejét, nagyon jól néz ki, ha borzas.
Végezetül szűrőn keresztül szórjunk rá egyenletes vastagságban a kakaóport.
Egy éjszakára tegyük a hűtőszekrénybe, hogy összeérjenek az ízek.
Jó étvágyat!
ui: Ha valaki elkészítette és nem biztos benne, hogy jól sikerült, szívesen vállalkozom a kóstolásra, osztályozásra, minden mennyiségben, bárhol. Ezért szívesen kikelek vasárnap az ágyból!