Egyéniben közösködne, de Botkát elutasítja az Együtt

Szigetvári Viktor, az Együtt – még – elnöke közösségi oldalán nyilatkozott a Botka-féle közös baloldali miniszterelnök-jelöltségről, elutasítva azt. Ugyanakkor helyesli, ha az MSZP, a DK és az Együtt közös egyéni jelölteket állít, bár pártjával szólóban kívánja elérni a parlamenti küszöbhöz szükséges 5 százalékot.

„Botka László is abban érdekelt, hogy az ellenzéki pártok a Jobbikon és a Fideszen kívüli többséget szerezzenek az Országgyűlésben. Az Együtt ehhez a többséghez hozzáteszi a magáét egy szavazatokat nem elvesztegető, önálló Együtt-frakcióval.

Ehhez arra van szükség, hogy az egyéni választókerületekben sehol ne induljon el egymással szemben az MSZP, a DK vagy az Együtt jelöltje. De szükség van egy olyan önálló listára is, amit az Együtt állít a megújulás érdekében. Mert rengeteg olyan szavazó van, aki nem akar egy MSZP-vel közös listára szavazni, de szeretne kormányváltást.

Botka Lászlóval az Együtt közösen kormányoz Szegeden. Van tehát vele közös munka, együttműködés, ugyanakkor azt nem tudom elképzelni, hogy ő legyen az Együtt miniszterelnök-jelöltje” – határozta meg pártja álláspontját Szigetvári Viktor.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!