Derékfájdalmai miatt egyelőre nem tud vívni Imre Géza

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 9. Imre Géza örül, miután nyert a francia Gauthier Grumier ellen a riói nyári olimpia férfi párbajtõrözõk egyéni versenyének elõdöntõjében a Rio de Janeiró-i 3-as Karióka Arénában 2016. augusztus 9-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Imre Géza olimpiai ezüstérmes, világbajnok párbajtőröző elképzelhetőnek tartja, hogy deréksérülése eldönti azt a kérdést: folytatja-e a pályafutását.

“Én még gondolkodtam volna egy kicsit, hogy folytassam-e vagy ne” – nyilatkozott az M1 aktuális csatornának a 42 éves vívó, akinek a riói olimpián nyújtott teljesítményét, az egyéniben kiharcolt második helyezését, illetve a csapatban nyert bronzérmét csütörtökön ismerték el Kőbánya sportolója 2016 díjjal.

 Hozzátette, néha hiányzik neki a vívás, amikor látja a fiatalokat, milyen jól asszóznak.

“Az országos bajnokságon például kicsit fájt a szívem, jó lett volna ott lenni. Vagy amikor elmennek edzőtáborba, rossz érzés, hogy engem már nem hívnak, mert tudják, hogy nem tudok menni” – folytatta, hangsúlyozva, hogy sérülése alapvetően hátráltatja őt az aktív sportolásban.

Érzékeltetve állapotát hozzátette, most már nem tud lehajolni, megigazítani a pengét, annyira fáj a dereka, gyakran összeszorított foggal tartja az edzéseket a gyerekeknek. “Jelen pillanatban edzeni nem tudok” – szögezte le, majd a közeli jövőre vonatkozó legfontosabb célkitűzésként azt fogalmazta meg, hogy a gyógytornán “felfelé ívelő ágba” kerüljön. “Egyelőre az a legfontosabb, hogy rendbe hozzam a derekamat”.

 


Ossza meg ezt a cikket és kövessen minket facebookon, nekünk ezzel segíthet.


Tisztelettel köszönjük!
A PestiBulvár csapata