„Kit érdekel, ez a senkiházi buzi, mit nyafog” – durván nekimentek Alföldinek

Kép forrása: 24.hu

Korábban beszámoltunk róla, hogy Alföldi Róbert csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amely szerint Magyarország ne rendezzen olimpiát.

„Sportszerető fiatalok vagyunk, négyévente mi is barátainkkal és családunkkal együtt szurkolunk a magyar olimpikonoknak és paralimpikonoknak, de úgy gondoljuk, hogy most fontosabb problémákkal kell szembenéznie az országnak.

Az egészségügy kritikus állapotban van – évente többen halnak meg kórházi fertőzésekben, mint autóbalesetekben. Az oktatás helyzete hasonlóan kétségbeejtő: a magyar diákok évről évre rosszabbul teljesítenek a nemzetközi PISA felméréseken, a tanári pálya pedig egyre kevesebb fiatalt vonz. A pályakezdők tömegesen hagyják el az országot a létbizonytalanság és a munkanélküliség elől menekülve.

Magyarország versenyképességi mutatója a rendszerváltás óta a legrosszabb helyezést érte el 2016-ban, korrupcióban viszont az élen járunk. Ezt a lesújtó korrupciós és átláthatósági rangsoroknál is tisztábban mutatja, hogy míg az Unió legtöbbet adózó országai között vagyunk, a magyar jóléti állam a leggyengébb 20%-ban van. Ugyanannyit fizetünk az államnak, mint azon országok lakói, ahol általános alapjövedelem bevezetéséről folyik a társadalmi vita, de nálunk a gyermekek csaknem fele veszélyes szegénységben él. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy a politikai és gazdasági elit olimpiai játékokat rendezzen magának” – írják a kezdeményezést elindítók indoklásukban.

Alföldi Róbert is erre buzdít, írtunk is róla a Pesti Bulváron. Cikkünket megosztoták egy jobboldali csoportban is, és függetlenül attól, hogy szükség van-e olimpiára vagy sem, a kommentelők érvek helyett tömény buzizásba kezdtek.

rlb

nemma

Ez hát a véleményük a jobboldaliaknak arról, hogy legyen-e olimpia Magyarországon…

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!