Fizetésképtelen az Alexandra

Egy ideje tudni, hogy bajok vannak az Alexandra könyváruház-láncnál, ugyanis egymás után zárják be üzleteiket. Korábban is megjelentek hírek 2-3 éve már arról nyilatkoztak, hogy az összeomlás szélén van a könyvpiac.

Milliárdos tartozások miatt azonban az egész még megmaradt hálózat is összedőlhet. Matyi Dezső elnök-vezérigazgató sem derűlátó, hétfőn a Veszprém belvárosában lévő egységüket kellett bezárni, és egy másik üzlet is lehúzta a rolót a Balaton Plázában.

Az Alexandra nem tud fizetni a könyvkiadóknak, és neki is tartoznak, a helyzetük egyelőre megoldhatatlannak tűnik, a hálózat gyakorlatilag fizetésképtelenné vált.

„Néhány napja Matyi Dezső levelet küldött jó néhány könyvkiadónak és viszonteladónak arról, hogy nem tud fizetni, mert neki is 3,8 milliárd forinttal tartoznak. A Hvg.hu információi szerint a piac legnagyobb szereplőinek számító könyvkereskedők – a Libri, a Líra és a Kossuth – azonnal úgy döntöttek, hogy visszahívják könyveiket az Alexandra bolthálózatból, ami mintegy háromezer címet jelenthet.” -írta az index.

Tavaly szeptemberben az Alexandrának tíz üzlete szűnt meg: Alba Plaza, Csepel Plaza, Duna Plaza, Győr Plaza, Miskolc Plaza, Nyír Plaza, Kaposvár Plaza, Szeged Plaza, Szolnok Plaza, Zala Plaza.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!