Merkel üdvözli May terveit

A német kormány kedden üdvözölte, hogy Theresa May brit miniszterelnök ismertette kormányának céljait a brit uniós tagság megszüntetéséről (Brexit) folytatandó tárgyalásokkal kapcsolatban.

Már csaknem hét hónap eltelt az uniós tagságról tartott népszavazás óta, és még mindig várat magára a tagsági viszony megszüntetésére irányuló hivatalos kezdeményezés, “ezért üdvözöljük, hogy a brit miniszterelnök vázolta kormánya elképzeléseit a kilépésről, és végre némi világosságot teremtett a brit tervekkel kapcsolatban” – emelte ki közleményében Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter.

Theresa May londoni beszédében “aláhúzta, hogy Nagy-Britannia pozitív és konstruktív partneri kapcsolatra, barátságra törekszik egy erős EU-val”, ami “jó” fejlemény, hiszen “mi is lehetőleg jó, szoros és bizalmas viszonyt szeretnénk, és konstruktív tárgyalásokat” – tette hozzá a német diplomácia vezetője.

Azonban a német álláspont változatlan: a tárgyalások csak akkor kezdődnek meg, amikor Nagy-Britannia hivatalosan közli kilépési szándékát – hangsúlyozta Frank-Walter Steinmeier.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!