Az MSZP kitette a videót, amire már nagyon régóta vártunk

Egy helyben toporgás, tökölődés, ilyen-olyan megállapodások, paktumok, mandátumokért folytatott harcok, mind-mind ellehetetlenítenék Orbán Viktor kormányának leváltását. Botka László személyében kiválasztották a baloldal miniszterelnök-jelöltjét, aki teljes körű felhatalmazást kapott az elnökségtől, így senki nem vádolhatja majd a szocikat azzal, hogy egymással vannak elfoglalva. A cél adott, a vállalás letisztult, innentől már csak a megvalósítás áll előttük.

Molnár Gyula bevezetője enyhén szólva is sallangmentesre sikerült. Elmondta: összeültek, hogy megbeszéljék, miként lehet leváltani Orbánt, amúgy pedig Botka László egyhangúlag az MSZP miniszterelnök-jelöltje, teljes körű felhatalmazással. Ennyi. Nem több. Sosem értjük, miért mindig olyan bonyolult, amikor NAV-os levelet olvasunk, holott azt egyszerűen is meg lehet fogalmazni. „Önnek tartozása van, fizesse be!” – lényegében így is működhetne a történet. Molnár Gyula és Botka László sajtótájékoztatója valami ilyesmit sugallt.

Emellett pedig egy pillanatig se kételkedjünk abban, hogy emögött tudatosság áll, és hogy minden lépést előre megterveztek a politikusok. Az MSZP belátta: ha váltópárt kíván lenni, akkor nincs mód egyezkedésekre, tárgyalgatásokra, hanem abba bele kell állnia. Botka László jelölése arra is bizonyíték, hogy az MSZP összezárt, és hisz a győzelemben, így nem folytat sem mandátumharcot kettővel több parlamenti helyért, sem alkudozást Falus Ferenc kaliberű jelöltekről, a baloldalnak ugyanis megvan a maga jelöltje, mégpedig az az ember, aki eddig úgy verte el a Fideszt, mint Hunyadi a törököket.

Ha valaki, akkor Botka képes lehet rá.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!