A fogyatékosokat gondozók bérét osztották a külföldi Erzsébet-utalványokba..?

Pont a külföldre postázott utalványok összege hiányzik valahonnan.

Miközben 380 milliót kidobott az ablakon a kormány a külföldre utalt használhatatlan Erzsébet-utalványokra, 300 millióból rendezhették volna a fogyatékosokat gondozók bérét.

Nem tudják kigazdálkodni a kötelező béremelést a fogyatékosok gondozói. Kormányzati segítséget várnak, 300 millió forint kellene. Ígéretet már kaptak, de a februárban esedékes utalásra még nincsenek meg a források.

„A bevételünk csak a normatív finanszírozás, amit ugye a kormányhivataltól kapunk, illetve a másik forrás, amit meg a szülőktől” – nyilatkozta Bartholy Judit, a Tovább Élni Egyesület elnöke a HírTV-nek. Ez nem elég arra, hogy kigazdálkodják a béremelés többletköltségét.

A támogató szociális szakemberek bérére sincs elég pénz, vagyis ők is az utcára kerülhetnek.

„Míg a szakemberek lehet, hogy találnának más munkalehetőséget, a családok nem tudnák meg oldani a mi segítségünk nélkül” – jelentette ki a Lámpás ’92 Alapítvány szakembere, Herczeg Ágnes.

A fogyatékosokat segítő civilek 300 milliót szeretnének. Egyébként tavaly év végén majdnem ezermilliárdot szórt ki a kormány, például a sportszövetségek durván ötven milliárdot kaptak.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!