Lázár és társai többé nem lesznek képviselők, ha ezt a zseniális javaslatot megszavazza a Parlament

Korábbi cikkünkben már foglalkoztunk olyan politikusokkal, akik időnként elfelejtik, hogy van egy kis plusz földjük meg pénzük, cégük. Más munkahelyeken kisebb adminisztrációs bakikért is azonnal kirúgják az embert.

Ha az MSZP javaslatát elfogadnák, kisangyalként dolgozna minden képviselő a vagyonnyilatkozatán.

Harangozó Tamás országgyűlési képviselő azt követően nyilatkozott így, hogy a hétfői ötpárti egyeztetésen az Országgyűlés ellenzéki frakciói mind szükségesnek tartották a politikusi vagyonnyilatkozat-tételi rend megváltoztatását, a Fidesz azonban úgy látja: a magyar rendszer az egyik legszigorúbb Európában, amelynek megváltoztatására az ellenzékiek nem tettek le jó javaslatot.

A politikus úgy vélekedett, hogy a kormányzó párt a találkozón világossá tette: érdekelt a korrupt rendszer fenntartásában. Mint mondta, a minden párt szempontjából közös nemzeti ügynek tűnő kérdésben olyan antikorrupciós javaslatot kell letenni az asztalra, amely a következő parlamentnek jó alap lehet.

Harangozó felhívta a figyelmet arra, hogy az MSZP decemberben már benyújtott egy korrupcióellenes törvénycsomag-tervezetet, amelyben a vagyonnyilatkozat-tétel is szerepelt. Az abban foglaltak szerint pedig a személyi kör szélesebb lenne, és megváltozna az adatközlés módja is: a közhiteles nyilvántartásokból kerülnének az adatok a vagyonnyilatkozatokba, ezzel elkerülve mindenféle mellébeszélést.

A javaslat alapján az a képviselő, aki ténylegesen valótlan adattartalmú vagyonnyilatkozatot ad le, és ezt az Országgyűlés kimondja, az elveszítené országgyűlési képviselői mandátumát – ismertette a lehetséges szankciót Harangozó Tamás, hozzátéve, hogy december vége és január vége között olyan szorgalmasan, angyali módon vagyonnyilatkozatot kitöltő képviselőket még soha senki nem látott, mintha ezt a javaslatot elfogadnák.

forrás: mszp.hu

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!