Szándékosan elrohasztják Felcsút szomszédját itt a VIDEÓ!

Ahol nem fideszes a polgármester, oda egy fillér pénz sem jut, az ott élők meg így jártak. Át lehet költözni Felcsútra.

Óbarok falu alig pár kilométerre fekszik Felcsúttól, mégis évszázados lemaradásban van tőle. Miért? Azért mert „nincs politikai támogatottsága” annak, amit a független polgármester képvisel. Borbíró Mihály ugyanis nem tartozik a Csúti körökbe, így a nyolcszáz fős falu egy tapodtat sem mozdulhat előre – legalábbis ami a fejlődést illeti.

Jó politikai hátszélre van ugyanis ahhoz szükség a ma Magyarországán, hogy egy életveszélyes állapotot megszüntessenek – nevezetesen; a falunak szüksége lenne egy járdára, mely biztosíthatna a helyieknek egy főúttól elkülönülő útvonalat, ahol biztonságosan

gyalogolhatnak.

Ezek nem nagy vágyak, ma a forgalmas főút szélén kell botorkálnia annak, aki átmenne a szomszédba, a postára, vagy a vegyesboltba, napi szinten veszélyeztetve ezzel életét. A járdaépítéshez sok tízmillió forintra lenne szükség, mivel a földrajzi adottságok miatt a főút teljes átépítésére is szükség van.

„Ha ezt Európai Unióban valakinek elmondanám, akkor mosolyogna, hogy a XXI. században van olyan település, ahol nincs járda? Sajnos a pályázatok nem mindig találják el azt az igényt, ami az ilyen kis településeknél jelentkezik” – mondta a HírTv-nek Borbíró Mihály, Óbarok polgármestere.

A falu annak ellenére sem kap forrásokat, hogy kiemelt térségben fekszik – a miniszterelnök szülőfaluja, Felcsút mellett. Ott hatvanszor annyi uniós forrás jut egy lakosra, mint Óbarokban. Felcsút 2015-ben járdaépítésre 40 millió forintot kapott, Óbarok teljes éves költségvetése 60 millió forint – nix járdaépítés.

Érdekes? Nem az. Egészen érthető. Cinikus. És mi sem természetesebb annál, hogy a ország minden egyes adózójától, vagy nyugat-Európa minden egyes adózójától arányosan bevételezett adópénzek aránytalanul kerülnek felhasználásra Felcsúton, azért mert Viktor abban a faluban pocsált a sárban 50 éve.

Mivel Felcsút adja Magyarország miniszterelnökét, minden itt bekövetkező fejlődés támadásoknak van kitéve. Minél inkább támadnak bennünket azért, mert valami történik a faluban, fejlődik a falu, annál inkább folytatni kell a munkánkat” – nyilatkozta korábban Orbán Viktor, aki szerint ezeket a kérdéseket „nem érdemes firtatni”.

Nem Felcsúttól sajnálom, de az lenne szép világ, ha minden egyes magyar falu ugyanannyit kapna. Mondjuk csak annyit, mint Felcsút. Egy fillérrel se többet.

Idén például víztorony-költöztetésre kaptak pénzt.

Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere az alábbi videóban beszél is egy 100 millió forintos pályázatról, amit szintén infrastruktúra-fejlesztésre használhat fel az önkormányzat.

Óbarok független polgármestere, mivel nem tehet semmit, drasztikus lépésre szánta el magát: a költségvetés elfogadása után lemond.

Üzenet ez ma mindenkinek: Ha nem vagy Fideszes buktad a lét.

A HírTV videója alapján:

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!