A szocialista képviselőnő kibalhézta a szegényeknek járó támogatást

Kép: Bangóné Borbély Ildikó facebook

Még az idén elindul valamennyi, a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program (RSZTOP) alprojektje, ezek között kettő a szegény gyermekes családoknak nyújt támogatást – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága hétfőn közleményben az MTI-vel.

A rászorulókat támogató operatív programot egy európai segítségnyújtási alap, a FEAD finanszírozza, amelynek célja a leginkább rászorulók támogatása, a szegénység csökkentése.

Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselő sajtótájékoztatóján számolt be arról, hogy Magyarország még 2014-ben elnyert az európai bizottságtól 30 milliárdot a hátrányos helyzetű családok és gyermekek támogatására, mégis a Fidesz mégis két éve visszatartja ezt a pénzt.

A HírTV kamerái megörökítették a sajtótájékoztató utáni eseményeket is, melyen azt láthatjuk, hogy az éber portárs hogyan él hatalmával.

 

Az Emmi úgy néz ki engedett, a kormánynak kínossá váló ügy ugyanis talán megoldódni látszik, ugyanis Czibere Károly, az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára „véletlenül” pont a sajtótájékoztató másnapján rukkolt elő az eddig visszatartott pénz célirányos felhasználásának ötletével.

Az államtitkárság a program alprojektjei között említette az élelmiszersegély biztosítása szegény gyermekes családoknak, az alapvető fogyasztási cikkek biztosítása szegény gyermekes családoknak, valamint az élelmiszersegély biztosítása szociálisan rászoruló megváltozott munkaképességű, valamint rendkívül alacsony jövedelmű időskorú személyek számára elnevezésű programokat, melyek kerete csaknem 30 milliárd forint.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!