Ízletes hagyományos finomság, reform kivitelben.
HOZZÁVALÓK
ízlés szerint MAGGI Húsvarázs ételízesítő
12 db közepes nagyságú burgonya
szükség szerint étolaj
5 dkg szalonna
5 dkg sonka
5 dkg kolbász
6 dkg camembert , szeletelve sajt
2 db , karikázva lilahagyma
ELKÉSZÍTÉS
-
Az egészben hagyott, héjas krumplikat nagyon alaposan megmossuk, kefével lesikáljuk, az esetleg hibás részeiket eltávolítjuk. Ezután minden krumplit bevagdosunk keresztben kb. 3/4 részig 3 milliméter vastag szeletekre, de úgy, hogy a krumpli alja egyben maradjon.
-
Egy szilikonecset segítségével minden burgonyaszemet jól bekenünk a MAGGI Húsvarázs ételízesítővel elkevert étolajjal úgy, hogy az olaj a vágásokba is befolyjon.
-
A krumplikat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
-
A tepsit 200 fokos sütőbe rakjuk és a krumplikat puhára sütjük kb. 40-45 perc alatt.
-
A sütés után a krumplik vágásaiba vékony sajtszeleteket, hagymakarikákat, szalonna- és sonkaszeleteket, valamint kolbászkarikákat rakunk.
-
A megtöltött krumplikat még 10 percre visszatoljuk a sütőbe és tovább sütjük 200 fokon.
Forrás: okoskonyha.hu