Töltött krumpli

Ízletes hagyományos finomság, reform kivitelben.

HOZZÁVALÓK

ízlés szerint MAGGI Húsvarázs ételízesítő
12 db közepes nagyságú burgonya
szükség szerint étolaj
5 dkg szalonna
5 dkg sonka
5 dkg kolbász
6 dkg camembert , szeletelve sajt
2 db , karikázva lilahagyma

 

ELKÉSZÍTÉS

  1. Az egészben hagyott, héjas krumplikat nagyon alaposan megmossuk, kefével lesikáljuk, az esetleg hibás részeiket eltávolítjuk. Ezután minden krumplit bevagdosunk keresztben kb. 3/4 részig 3 milliméter vastag szeletekre, de úgy, hogy a krumpli alja egyben maradjon.
  2. Egy szilikonecset segítségével minden burgonyaszemet jól bekenünk a MAGGI Húsvarázs ételízesítővel elkevert étolajjal úgy, hogy az olaj a vágásokba is befolyjon.
  3. A krumplikat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
  4. A tepsit 200 fokos sütőbe rakjuk és a krumplikat puhára sütjük kb. 40-45 perc alatt.
  5. A sütés után a krumplik vágásaiba vékony sajtszeleteket, hagymakarikákat, szalonna- és sonkaszeleteket, valamint kolbászkarikákat rakunk.
  6. A megtöltött krumplikat még 10 percre visszatoljuk a sütőbe és tovább sütjük 200 fokon.

 

Forrás: okoskonyha.hu

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!