Vonát elmegyengüléssel gyanúsítja a volt Magyar Gárda vezetője

A Magyar Gárda egyik volt vezetője szerint „meggyöngülhetett Vona Gábor elméje” – már a sokadik korábbi harcostárs háborodik fel nyilvánosan a zsidóságnak hanuka alkalmából küldött üdvözlet miatt.

A gárdisták már vissza is kérték tőle azt a mellényt, amiben 2010-ben a parlamentben letette képviselői esküjét.

Silip Gábor minden magyar gárdista nevében címezte a levelet a Jobbik elnökének és azt írta: „úgy szólunk hozzád, mint gyermek az apjához, akiről kiderült, hogy az eltelt évek megpróbáltatásai elméje gyöngüléséhez vezettek. Gábor, te már túlmentél minden határon. Felszólítunk téged, hogy eddig és ne tovább. Ez már sok nekünk is.”

Majd hozzáteszi: „lehet a parlamentből kihurcolkodni, vagy megyünk mi és segítünk.” A levél végén megismétlik: „Visszakérjük tőled gárdista mellényedet, készítsd elő, jövünk érte.”

2012-ben egy gárdarendezvényen Vona még arról beszélt, hogy a Jobbik nemcsak hálával, hanem felelősséggel is tartozik a Magyar Gárdának, mert nélkülük csak egy egyszázalékos, parlamenten kívüli párt lenne.

„Ha kell, bármikor ott leszünk a gárda mellett, bármikor, bármiben, segítjük, támogatjuk, soha nem fogjuk a gárdát elhagyni, mert a gárda és a Jobbik egy közös célért, a Szent Korona Magyarországáért küzd és ebből soha semmit föl nem fog adni” – mondta akkor a pártelnök.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője a köztévé kérdésére azt mondta: a Magyar Gárdának nincs létjogosultsága. „Tudomásom szerint Magyar Gárda, sem semmilyen gárda nem létezik, ugyanakkor arra is fölhívnám a figyelmet, hogy a gárdát Vona Gábor álmodta meg és hozta létre, innentől kezdve azt hiszem, hogy sok mindent elmondtam ezzel kapcsolatban” – tette hozzá.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!