Mamaharc a magyar YouTube-on

Az utóbbi egy évben nagyot változott a magyar videókészítők megítélése. Releváns kifejezés az, hogy  YouTube-sztár, a cégek pedig előszeretettel dolgoznak fiatal videósokkal. Főként azért, mert az új generáció média fogyasztási szokásai átterelődtek a videós tartalmakra, háttérbe szorítva a televíziót és egyéb más közösségi platformot, ahol korábban el lehetett érni őket a tartalmakkal.

Mondani sem kell hatalmas versenyhelyzet alakult ki a magyar YouTube-osoknál, ahol jelenleg Dancsó Péter Videómánia nevű csatornájával, 600 ezer feliratkozójával számít a legismertebbnek. De egyedi stílussal, újító szellemmel ki lehet tűnni, a szakértők szerint még mindig nem telített piacon.

Ezt az újító elvet követve lépett a színre Ilonka néni, akit elsőként mi hoztuk be a média hasábjaira, majd később szinte az összes hírportál foglalkozott vele. A 84 éves asszonynak jelenleg több mint 80 ezer feliratkozója van kevesebb, mint egy év alatt. Hihetetlenül gyorsan megkedvelték az idős nénit, ha már csak azt nézzük az előbb említett Dancsó Péter három év alatt érte el a 600 ezer feliratkozót, 300 videóval.

A napokban azonban felfedeztük Földesi Gergő Kvikveg nevű YouTube csatornáját, megtalálva rajta A VIDEÓT, ami az a címet kapta, hogy, hogy: „Ilonka néni kinyírta a mamát”. Nincs mese, ha valaki felfedezettünket gyilkosnak nevezi annak utána kell járnunk. Természetesen a gyanúsítás csak arra irányul, hogy Ilonka néni előtt már Földesi Gergő nagymamája is YouTube-ozott, állítása szerint ők honosították meg ezt a „műfajt” majd Ilonka és csapata a jó ötletet ellopva mászott fel a Mama-Youtube-ozás ranglétrájának tetejére.

Érdekességként elmondható, hogy a Kvikveg csatornának kevesebb, mint 10 ezer feziratkozója van, számolás nélkül is egyértelműsíthető, ha úgy van, ahogy Földesi Gergő mondja, hogy Ilonka néniék koppintottak, akkor rendesen túlszárnyalta a tanítvány a mestert. Az ötletgazdának a legnagyobb bánata nem az, hogy leutánozták, hanem annyira átfordult a dolog, hogy már őt gyanúsítják azzal, hogy másolja Ilonka nénit.

,,Mama ma már nem menő.”

Földesi Gergő mamája kicsit szomorú az ügy miatt, sőt felháborítónak tartja. Pontosan úgy fogalmazott, hogy ki van bukva. A mama azonban bizakodó és a videóban elmondja, hogy célul vették, hogy visszanyerjék a rajongói táborukat.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!