„Sosemhazudik” Orbán szemen köpte a liberális Viktort

Amennyiben ezt nevezik politikának, inkább zárjuk be az Országházat.

A magyar miniszterelnök úgynevezett szokásos pénteki közrádiós lemagyarázó-show-jában az utóbbi napok nagy port kavart civilszervezetek elleni boszorkányüldözéssel kapcsolatban világossá tette, hogy mit akarnak tudni az emberek.

A témával kapcsolatban a legfontosabbnak azt tartja, hogy megteremtsék annak lehetőségét, hogy minden magyar állampolgár tudhassa minden közéleti szereplőről, kicsoda, honnan – külföldről vagy Magyarországról – kapja a pénzét, és ha külföldről, támasztanak-e vele szemben elvárást.

„Átláthatóságot akarunk”, a magyaroknak ugyanis joguk van megérteni, milyen „befolyásolási manipulációs kísérletrendszerben éljük minden nap a politikai életünket” – mondta 2017. január 13-án Orbán Viktor.

1992-ben egy Fidesz nevű fiatal párt az alábbi nyilatkozatban ítélte el a külföldről anyagi támogatást nyújtó „manipulátorok” elleni – akkori – boszorkányüldözést:

„A Fiatal Demokraták Szövetségének nyilatkozata – Soros Alapítvány

Megdöbbenéssel figyeljük mind a Soros Alapítványt, mind pedig Soros György személyét az utóbbi időben ért nemtelen támadásokat. A fiatal nemzedék és a szakkollégiumi mozgalom támogatásával aktívan járult hozzá egy szabadabb és nyitottabb szellemi légkör kialakulásához Magyarországon.

Látva a felsőoktatás szorult helyzetét, úgy gondoljuk, hogy az újabb nemzedékeknek is szükségük lesz arra az önzetlen támogatásra, amelyet a Soros Alapítvány remélhetőleg a jövőben is nyújtani fog. Tiltakozunk az Alapítvány politikai csatározásokba történő bevonása ellen.”

2018-ban választás. Viktor, nem Ön dönt: iszik vagy vezet.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!