Hamarosan az I. kerületben egy olyan botrány fog kibukni, amitől megreng a Fidesz hatalma

Fotó: Index.hu

Ahol valamit titkolnak, valamit van is titkolniuk…

A furcsa önkormányzati lakásbérbeadásairól, illetve Nagy Gábor Tamás polgármester érdekes kommunikációs stílusáról elhíresült I. kerületi önkormányzat most megint húzott egy nagyot. Veres Dávid DK-s képviselő kért adatokat a jegyzőtől november végén egy májusi, a testület kihagyásával végigvitt lakáseladási kör részleteiről, amikor is 7 ingatlant adott el pályázaton az önkormányzat – számolt be az esetről az Index.

Veres a képviselői kérdésekre vonatkozó 15 napos határidő helyett 43 nap után kapott választ, ráadásul pont azok a részletek maradtak ki a megkapott adatokból, amik a leglényegesebbek: hány pályázat érkezett, és a nem nyertes pályázók milyen összeget ajánlottak az ingatlanokért. A jegyző a válaszában az infotörvény két passzusával indokolja, hogy ezeket az adatokat nem adja oda.

Veres Dávid szerint érthetetlen, hogy a képviselői írásbeli kérdést miért értelmezi a jegyző az információs törvény alapján, ami a nyilvánosságra hozatalt, azaz a bárki által történő hozzáférést szabályozza. „Nem tekintenek képviselőnek, és ezért megtagadnak tőlem fontos adatokat. Mivel az én képviselői státuszom nem a Fideszes jegyzők sufniban fabrikált jogi érvelésétől függ, ezért továbbra sem nyugszom bele bele abba, hogy Fideszes luxuspolgármesterek és csókosaik a közvagyonon gyarapodjanak” – közölte, hozzátéve: továbbra is kéri az adatokat.

Az önkormányzattól a Magyar Nemzet is követelt adatokat, nekik azt mondták, 3 millió forintért kaphatják meg. Azokat az adatokat, amelyek azért illetnének minket, mert a mi pénzünkből költekeznek.

Ha már az önkormányzatot kontrollálni is hivatott jegyző hasonlóképp titkolózik, mint a polgármester, vajon miféle botrány rejlik a mélyben? Akármiről is van szó, az megrengetheti a Fidesz hatalmát, ha ennyire fontos a titok őrzése…

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!