Tarsoly begurult: nekiment a rendőrségnek

Tarsoly Csaba annak ellenére, hogy másfél éve szálkásít rendőri felügyelet mellett s nem tud (vagy nem akarják, hogy tudjon) elszámolni kb. 200 milliárddal, igen önérzetesen kéri ki magának a jogtalan fogva tartást.

Érzékeny emberként s jogtudatos állampolgárként megsértődött és panaszt tett a büntetés-végrehajtási ügyésznél, mert véleménye szerint

a rendőrség tovább tartotta előzetesben a törvény által előírtnál: kemény 13 perccel.

Attól most tekintsünk el, hogy az eltelt másfél évben miért s miként tölti szabadidejét, de a törvény az törvény s 72 óránál tovább nem tartható senki előzetesben bírói döntés nélkül. Márpedig – a Blikk információi szerint – Tarsolyt 16:40-kor tartóztatták le, az előzetesről viszont három nap múlva 16:53 és 17:07 között döntött a bíróság.

tarsoly2

S bizony 72 óra 00-kor Csabát szabadon kellett volna engedni, hogy elindulhasson a rendőrség ki-bejárata felé, ami legalább 13 perc, s a kapuból már vihették is volna vissza a cellába, nade akkor is. 13 törvényes perctől fosztották meg, míg szabad emberként bandukolhatott volna egyik rácsos ajtótól a másikig.

És Csabának igaza van.

Hiába hivatkozik a rendőrség a jegyzőkönyv által rögzített időpontra jogszerű eljárását igazolandó, Tarsoly állítja, hogy a telefonja híváslistájával tudja igazolni, mikor vették őrizetbe.

Nagy titkok lehetnek Csaba tarsolyában, ha ilyen precízen feljegyzi s megőrzi élete fontos eseményeit és minden kis mozzanatot dokumentálva bizonyítani is tud – pedáns pénzemberként mondhatni munkaköri kötelessége is s ő bizony precíz banki alkalmazott.

tarsoly3

Minden bizonnyal azt is őrzi az okos kis telefonja, hogy milyen híváslista alapján sikerült pár nappal a banki botrány előtt kimentetnie kormányközeli cégek befektetéseit.

Valami praktikus applikáció feltehetően azt is mutathatja, hogy vajon miért is döntött úgy, hogy a bebukás után néhány napra még a cégvezetést is átadja egy Orgován Béla nevű büntetett előéletű férfinak, hogy aztán egy héttel később visszavegye.

S mérget vehetünk rá, hogy percre pontosan dokumentáló telefonjában az is fellelhető, hogy miközben kipattant a Quaestor összedőlése, a brutális csalás-sikkasztás ténye, és a bank vezetőit sorra letartóztatták, őt vajon miért csak két hét után vették őrizetbe..?

Most már csak az a kérdés, hogy kinél is lehet ez a telefon.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!