Azt hitte a PM, hogy egy működő párt, de kiderült, hogy csak újkori SZDSZ

Ők voltak a leghangosabbak, akik követelték az előválasztást, vagyis, hogy a 106 egyéni választókerületben olyan jelölt induljon, akire előzetesen szavaztak az érintett demikratikus választópolgárok. Ez szépen hangzik, de a gyakorlatban mégsem sikerült…

Amikor felkerestük az előválasztás honlapját, az ott közzétett adat szerint összesen 211 ember regisztrációját jegyezték be, ebből 26-an rendelkeztek hivatalos visszaigazolással. Ez azt jelenti, hogy a PM hiába próbált civil támogatást szerezni a javaslatához, az emberek ingerküszöbét nem érte el a javaslat – írja a Sztárklikk.hu.

Ennek egyik oka lehet, hogy a mérhetetlen támogatottságú PM ötlete el sem jut az emberekhez. Egy másik indoka az lehet a kudarcnak, hogy az időközi választások ellenzéki győzelmei (Újpest, Veszprém, Salgótarján) azt mutatták, hogy megfelelő jelölt esetén a kormányellenes szavazók előválasztás nélkül is tudnak szavazni, megbuktatva a Fidesz jelöltjét.

További gond lehet, hogy az egyik civil támogató már a Jobbik részvételét is felvetette az előválasztásban, amely kizárná, hogy csak demokrata jelöltek vegyenek részt az esetleges megmérettetésen.

Az előválasztásra regisztráltak száma még úgy is kevésnek tűnik, hogy a lehetőség kommunikációja aligha nevezhető profinak. Sokakban ugyanis ott a félsz, miszerint a Fidesz, ha akarja, meghekkelheti a számítógépes rendszert.

Ha a PM nem azzal lenne elfoglalva, hogy előválasztási rendszert dolgoz ki, hanem megpróbálna javítani az alig mérhető 1% alatti támogatottságát…

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!