A Google szerint a vegánoké a jövő

A Google vezérigazgatójának jóslata szerint egy zöld jövő vár ránk, amelyben az emberek az állati eredetű fehérjét növényi fehérjére cserélik majd.

Eric Schmidt, a Google anyavállalatának (Alphabet Inc.) elnöke, hatalmas változásokat jósol az emberiségnek – már, ami táplálkozásra vonatkozik -, ugyanis szerinte hamarosan elérkezik a növényi ételek forradalma. “Itt az ideje, hogy állatgazdálkodás helyett elkezdjünk több növényt termeszteni.” – mondta Eric Schmidt.

Schmidt szerint ezzel a lépéssel jelentősen visszaszoríthatnánk a káros anyag kibocsátást, ugyanis a húsipar jelentős mennyiségű üvegházhatású gázt juttat a levegőbe évente. Elmondása szerint a legnagyobb problémát a szarvasmarha tenyésztés jelenti. Hatásosan küzdhetnénk a klímaváltozás ellen, ha az állatgazdálkodásra használt területeket növénytermesztésre használnánk – írja a veganlettem.hu

Schmidt szerint a világ készen áll a változásra. A mai fejlett technológiák segítségével a tudósok és kutatók képesek olyan változatos növényi étrend ajánlására, mely nem csak finom, hanem minden szükséges tápanyagot is tartalmaz.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!