A baloldalt – is – támadja a hajléktalanok haláláért a fideszes képviselő

Persze nem direktben, mindössze a felelősségüket firtatja az ellenzékbe bukott zuglói képviselő.

Újabb kóstolót kaphattunk abból a kormányprogramból, ami a hazai civilszervezetekre vár a jövőben – bár kóstolónak elég undorító.

Egy Rozgonyi Zoltán nevű fideszes zuglói képviselő közösségi oldalán ment neki a civilszervezeteknek, nevesítve A Város Mindenkié (AVM) csoportnak áttételesen lebegtetve, hogy „áldásos” tevékenységük nyomán ellepték Zuglót a hajléktalanok s ennek – is – köszönhetőek a halálesetek, miközben a civilszervezet vezetői bizonyára meleg budai lakásokban évődnek.

zuglo

„Hétfő éjszaka immáron a 4. hajléktalanokat érintő halálesetet jegyezhettük fel idén… Most egy hajléktalan halt meg bódétűzben a Körvasút sor mellett, a Fogarasi út és Füredi út közötti elhanyagolt bokros területen, ahol egy nyomorúságos bódéváros alakult ki. Én ma délelőtt felkerestem a területet és tájékozódtam. Sajnos a Város Mindenkié Csoport aktivistáival nem találkoztam” – írja a szerencsétlen helyi ellenzékből támadó képviselő.

Finoman szalonzsidózva azonnal felveti a civil jogvédőcsoport felelősségét, akikből egyet sem lát a helyszínen.

zuglo3„Jogos a kérdés, hogy hol vannak a hajléktalanok érdekvédelmét hangoztató aktivisták az extrém hideg idején? Hol van egyik vezetőjük Udvarhelyi Tessza? Talán kényelmes budai otthonában fogalmazza újabb röplapját, amit majd egy tőzsdespekuláns finanszíroz?”

Felrója továbbá, hogy 2014-ben pert indított ellenük – amit ráadásul jogerősen meg is nyert – az AVM, amikor a fideszes vezetésű önkormányzat önkényesen elkezdte ledózeroltatni a hajléktalanok kunyhóit.

Rozgonyi lényegében a bírói döntést is megkérdőjelezve köpköd a hajléktalanokat védő szervezetre, mondván: teljes lehet az örömük, mivel „2014-ben megtorpant a nyomor telepek felszámolásának folyamata, sőt a közterületeken való életvitelszerű tartózkodás tilalmáról szóló helyi rendeletet is hatályon kívül helyezte a zuglói baloldal. /…/ Ennek következtében újra ellepték Zuglót a hajléktalanság problémájával küzdő emberek. Mikor érti meg már végre a baloldal, hogy az utcán élni nem emberhez méltó és ilyenkor életveszélyes, hosszú távon pedig MINDIG halálhoz vezet!!!!” – veti fel finoman szólva is elítélhető módon, de kevéssé finomkodva köpnivaló aljassággal a baloldal felelősségét a drámai halálesetek miatt.

zuglo2

Az igazság bajnoka Rozgonyi azt valahogy elfelejti hozzátenni a történethez, hogy amikor a hontalanok bódéit próbálták durva agresszióval legyalulni, szeretett fideszes polgármestere, Papcsák Ferenc a mély szociális érzékenység helyett éppen másfélmillió forint közpénzből alakíttatta ki a hivatali exkluzív vécéjét, mert csak.

Valamint arra sem adott választ, hogy a 2013-ban s a tavalyi évben is súlyos közpénzből felújított Bosnyák téri templom miért nem fogadta azt a néhány szerencsétlent, akik a rettentő hidegben életükkel fizettek hajléktalanságukért?

Rozgonyi minősíthetetlen s gátlástalan vádaskodása előrevetíti, hogy milyen össztűz vár idén a civilszervezetekre: zéró tolerancia.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!