Iványi Gábor és az Oltalom szervezet segítséget kér

A Menhely alapítvány és az Oltalom Karitatív Egyesület vezetője, Iványi Gábor az alábbi segítséget kéri a sajtón keresztül a civilektől és a jóérzésű lakosságtól a budapesti Dankó utcai munkájuk folytatásához.

„Kedves Testvéreink, Barátaink, Támogatóink! Mindenkinek boldog új évet kívánok még egyszer. Tudom, hogy mindenki számára nehézségeket jelent a család vagy a létfenntartás. Szervezetünk is küzd bizonyos nehézségekkel. Talán közismert, hogy az új egyházügyi törvény (2011) megalkotása óta módszeres anyagi elvonások is sújtanak bennünket, szervezeteink mégis, ha küszködve is, de működnek – kezdi írását Iványi Gábor az Oltalom Karitatív Egyesület honlapján.

Némi könnyebbséget jelentene, ha bizonyos pontokon hasznosítani tudnánk önkéntesek felajánlásait. Oltalom Kórházunkban most igen nagy szükségünk lenne ügyelő orvosokra. Ügyeleti díjaink sajnos szerényebbek, mint amit egy frekventáltabb egészségügyi intézményben ugyanezért a szolgálatért fizetnek. De talán híveink, barátaink, támogatóink között van olyan nyugdíjas orvos, aki kis, nagyjából hatvan beteget ellátó kórházunkban egy-egy nem túl eseménydús hétvégi vagy éjszakai ügyeletet, az általunk kínált összegért (a jó lelkű szabad felajánlást is hálásan köszönjük) el tudná vállalni, a köztes időket kulturált orvosi pihenő szobában töltve.

Természetesen szívesen fogadunk más önkéntes felajánlást is. Keresünk általános- és középiskolai matematika szakos tanárokat is, vidéki és fővárosi iskoláinkba egyaránt.

Hálásan köszönjük azok felajánlását (körülbelül 400-an voltak eddig) is, akik Erzsébet utalványaikat nekünk adták, ez december-január hónapban rendkívüli segítség a kórház, iskoláink és népkonyháink étkezési programjához.

Nagyon köszönjük a nyíregyházi idős otthonunkhoz, illetve a békéscsabai és szolnoki hasonló intézményünk bővítéséhez anyagiakkal vagy természetbeni adományaikkal történő hozzájárulást. Változatlanul szívesen fogadunk még ide is, és általában hajléktalanok, menekültek számára takarót, hálózsákot, izolációs fóliát és polifoamot, valamint meleg ruhát. Szeretettel kérjük, ha lehet, raktározási hiányok miatt, most ne nyári ruhát hozzanak.

Még egyszer szép évet kívánva mindenkinek, szeretettel, tisztelettel:

Dr. Iványi Gáborelnök
Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség
Oltalom Karitatív Egyesület
Wesley János Lelkészképző Főiskola”

(kép: 24.hu)

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!