15 éves budapesti lányt győztek meg, hogy legyen prosti

Vádemelési javaslattal zárult annak a budapesti nőnek és társának az ügye, akik rábírtak egy 15 éves lányt arra, hogy pénzért szexuális szolgáltatást nyújtson férfiaknak.

 

A nyomozás adatai szerint a 28 éves F. Dóra és társa, a 39 éves H. Zoltán 2014. november vége és 2014. december 14-e között az általuk bérelt józsefvárosi lakásban rábírt egy akkor 15 éves lányt, hogy – anyagi ellenszolgáltatásért cserébe – szexuális szolgáltatást nyújtson férfiaknak.

A nő intézte az internetes hirdetések megjelenését, valamint ő határozta meg a szolgáltatás „tarifáját” és tartotta a kapcsolatot az ügyfelekkel. Az elkövetők a bűncselekmény elkövetésekor tisztában voltak azzal, hogy a sértett még fiatalkorú. A lakásban végzett prostitúciós tevékenységből származó pénzből a férfi is részesült, a megélhetését is részben abból fedezte. Arról, hogy a lány rossz társaságba keveredett, a barátai értesítették az édesanyját, aki később feljelentést tett a rendőrségen.

A bevezetett nyomozati cselekmény eredményeként a rendőrök beazonosították a két elkövetőt, akiket 2016. október 12-én kerítés és prostitúció elősegítése bűntett, valamint más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki. Az ügyet a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya befejezte és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek megküldte.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!