Palacsintatorta

Azért a szülinapok általában nem szoktak minket váratlanul érni, viszont ezzel a recepttel gyors, ízletes tortát lehet készíteni pillanatok alatt. Le Grand Voyage –  A Nagy Utazás bloggerének receptje.

Hozzávalók

  • (kb 12 db-hoz)
  • 6 púpos ek rozsliszt
  • 3 tojás (2 sárgája, 3 fehérje)
  • 2-3 ek zabkorpa
  • tej
  • pici szódavíz
  • édesítő ízlés szerint

    Elkészítés:

    A tojásokat az édesítővel elkeverjük, hozzáadjuk a rozslisztet és a zabkorpát, majd szép lassan a szódát és a tejet. Mindaddig hígítjuk míg szép könnyed palacsintatészta állaga lesz. Teflonos serpenyőben kókuszolajon kisütjük. Fontos hogy eleinte kis lángon süssük, majd később nagyobb lángon. Óvatosan fordítsuk meg.

    Bármivel megtölthetjük a palacsintatortát, én túrókrémet készítettem, a tetejére kókuszreszeléket szórtam.
    Túrókrém: 500 g zsírszegény túró, natúr joghurt, édesítő, citrom reszelt héja, vanília
    Csokiöntet: kókuszolaj olvasztva, zsírszegény holland kakaópor, édesítő, kevés forró víz, forró tej.