Azért a szülinapok általában nem szoktak minket váratlanul érni, viszont ezzel a recepttel gyors, ízletes tortát lehet készíteni pillanatok alatt. Le Grand Voyage – A Nagy Utazás bloggerének receptje.
Hozzávalók
- (kb 12 db-hoz)
- 6 púpos ek rozsliszt
- 3 tojás (2 sárgája, 3 fehérje)
- 2-3 ek zabkorpa
- tej
- pici szódavíz
- édesítő ízlés szerint
Elkészítés: A tojásokat az édesítővel elkeverjük, hozzáadjuk a rozslisztet és a zabkorpát, majd szép lassan a szódát és a tejet. Mindaddig hígítjuk míg szép könnyed palacsintatészta állaga lesz. Teflonos serpenyőben kókuszolajon kisütjük. Fontos hogy eleinte kis lángon süssük, majd később nagyobb lángon. Óvatosan fordítsuk meg.Bármivel megtölthetjük a palacsintatortát, én túrókrémet készítettem, a tetejére kókuszreszeléket szórtam.
Túrókrém: 500 g zsírszegény túró, natúr joghurt, édesítő, citrom reszelt héja, vanília
Csokiöntet: kókuszolaj olvasztva, zsírszegény holland kakaópor, édesítő, kevés forró víz, forró tej.