Lopják az adományt

Ruhák a fogason (kép: Szabadfogas facebook)

Élnek és szívnak velünk egy levegőt olyan emberek, akik a legrászorultabbaktól is képesek elvenni ezt-azt.

Vannak sajnos bőven. Elég csak a lelketlen lelkészre gondolnunk, aki a Németországból adományként érkező ajándékokat nyúlta le a gyerekek elől, vagy a papról, aki elzavarja a hajléktalanoknak segítő embereket.

A mai eset is hasonló. A Szabadfogás mozgalom aktivistái kezdtek el meleg ruhákat, főleg kabátokat kihelyezni közterületen a fedél nélkülieknek. A ruhafogasok mellett egy felhívás áll; „ha fázol, vegyél el egy kabátot. Ha nem szeretnéd, hogy mások fázzanak, tegyél ide egyet”.

A Népszava írta meg a legutóbbi esetet:

Az egyik adományozó Facebook oldalán azt írta, amikor a helyszínre érkezett, négy jól öltözött, ám meglehetősen „rosszarcú” személy válogatott az elsősorban hajléktalanoknak szánt kabátokból. „Hajléktalan, rendőr sehol a közelben. Hiénák várják a szabadrablást, szinte marakodva lesik a portékát, nyomban rámennek a tiszta, minőségi, jó holmikra, undorral lökik félre a sálat, a sapkát” – írta. Hasonló beszámolók érkeztek Debrecenből is.

A helyszínen csak akkor nyugodtak le a kedélyek, amikor a hatóság is megérkezett. Pár órával később azonban a ruhák eltűntek.

Ilyen hideg, fagyos időben egy-egy vastagabb ruhadarab a fagyási sérüléseket, vagy akár fagyhalált is megelőzheti, így aki ezeket az adományokat úgy viszi el, hogy közben szüksége sincs rá, és feltételezhetően csak anyagi haszonszerzés a célja, az nettó a pokolban fog elégni.

Nincs mit hozzáfűzni, ez aljasság.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!