Ilyen durva levelet még soha nem kapott Pintér Sándor

Kép forrása: life.hu

Pintér Sándor aki a határra vezényli a rendőröket, menj a nagy büdös francba.
Olvasom, hogy a határon néha tizenkét és még több órát töltenek szolgálatban a rendőrök. Még most a mínuszban is.

Na szóval. Mikor én voltam sorkatona, a szolgálat napi nyolc órából állt, Ilyen hidegben ezt két részletben kellett szétválasztania a parancsnoknak, és közte minimum négy óra pihenőt biztosítani meleg helyen. Magyarul kétszer ment ki a járőr egy nap, vagy este, azaz kétszer négy órát volt kint. Képletesen le is lőtték azt a tisztet, vagy szolgálat szervezőt, aki ezt a szabályt nem tartotta be.

Erre volt a Szolgálati Szabályzat nevű komcsi iromány, ami meghatározta a kiskatonák életét a határon. Ez mindig be volt tartva, végül is valahol mi is emberek voltunk, még ha “csak” sorállományú határőröknek is hívtak bennünket. Mikor tiszt voltam hasonló volt még a helyzet, akkor is ez a Szolgálai Szabályzat élt.

Fiatal hadnagyként nem okozott gondot a szolgálat szervezésekor ez a szabály betartása, a kezem alatt akkor is sorkatonák szolgáltak, és nem is akart lelőni senki sem a mínuszok miatti vezénylés megosztásakor. Az fordult meg a fejemben, a mai parancsnokok mennyire ismerik a szabályzatot, használnak-e olyat egyáltalán, embernek nézik a beosztottat, és miért nem mennek el a büdös picsába ha képesek embereket mínusz húszban, tizenkét órában egyben járőröztetni?

Pintér Sanya te is isten barma. Adót csalni, olajozni tudsz, csak a beosztott állománnyal nem vagy képes törődni. A régi szabály szerint le kellene lőni téged, meg a hozzád hasonló nagy belügyeseket ezért az embertelen bánásmódért. Kár lenne azonban belétek a golyóért, elég lenne abban a felszerelésben, és körülmények között lenyomnotok tizenkét kockát a nyomsávon, ahova most ti külditek a beosztottakat. Megtanulnátok ne félj, hol lakik a magyarok istene.

Tudod, a jó parancsnok csak annyit követel meg a beosztottaitól, amit maga is képes megcsinálni. Neked menne? Hogy szakadjon rád a magasfigyelő.


Az írást Bandita küldte be nekünk.

UPDATE:

Levelet kaptunk az ORFK sajtóügyeletétől, hogy a hiteles tájékoztatás érdekében, használjuk az általuk, a police.hu oldalon publikált anyagokat. Nos, mi nem vagyunk ellene semminek, ami a hiteles tájékoztatást szolgálja. Íme az ORFK sajtósainak közlése az ügyről. Mindenki belátására bízzuk, hogy miként értékeli ezek után Bandita írását.

“A megszokottól eltérő hideg időjárás próbára teszi a határon, a tanyavilágban, települések külterületein, de még a városokban, falvakban szolgálatot teljesítő rendőrök feladatellátását is.

A parancsnokok a szolgálat szervezésekor is figyelembe veszik az időjárási körülményeket. A hirtelen bekövetkezett hőmérséklet csökkenés miatt a közterületen szolgálatot teljesítő rendőröket védőitallal, forró teával látják el a napokban. A parancsnokok különös gonddal ellenőrzik, hogy  a szabadban, huzamosabb ideig dolgozó állomány megfelelően meleg felsőruházattal és aláöltözöttel rendelkezzen. Minden szolgálati autóban több takaró van.

A határ mentén szolgáló rendőrök a téli ruházat mellett rendszeresített kötött sapkát és kézmelegítő zselét is kapnak. A nap 24 órájában biztosított számukra az orvosi ellátás, immunerősítésként C-vitaminnal látják el őket. A határszakaszra vezényelt rendőrök számára takarókat osztottak ki, emellett fűthető sátrak állnak rendelkezésükre. A szolgálatban lévőket gyakrabban leváltják, így a melegedő helyeket is sűrűbben igénybe vehetik. A forró tea folyamatosan biztosított számukra.”

Eddig a hivatalos ORFK anyag.. Köszönjük!


Ossza meg ezt a cikket és kövessen minket facebookon, nekünk ezzel segíthet.


Tisztelettel köszönjük!
A PestiBulvár csapata

4 HOZZÁSZÓLÁSOK

  1. Már nagyon régen el kellett volna takarodnia pintérnek, sok van a rovásán, csak az a szerencséje, hogy zsarolni tudja a múltjukkal a kormányon lévőket. Egy valamirevaló határvédelem nem csirkekerítés mögött áll, s nem fából tákolt “magasles” szerűségeken kell a védőknek őrt állni, hanem olyan őrtoronyban, ahol fűthető-hűthető a levegő, s modern figyelőberendezésekkel van ellátva. A tűzparancs a határőrség egyik alapvető kötelessége. E nélkül fölösleges bárkit is kiküldeni oda…

  2. Úgy hazudnak,mintha olvasnák!Pl,miértnem írja le konkrétan,hány órás váltásban járőröznek?Nem 12,csak 11?Rohadék Pintér -művek!

  3. Ugyan màr mit vàrunk el pintértől direkt kisbetűvel, aki nagy olaj maffiózó volt csak màs vitte el a balhét sok pénzért és persze mindent megkapott az illető!!!Neki kellett volna börtönbe menni!!!

Hozzászólás