Bucsi Réka Love című rövidfilmje is indul a Kustendorf fődíjáért

Bucsi Réka Love – Szerelem című rövidfilmje képviseli Magyarországot Emir Kusturica szerb filmrendező film- és zenei fesztiválján, a január 14. és 19. között rendezendő 10. Kustendorfon.

LOVE teaser from Reka Bucsi on Vimeo.

A jubileumot ünneplő fesztiválon a fiatal rendezőkre, valamint a jövő filmeseire helyezik a hangsúlyt. A versenyprogramban 22 alkotás szerepel Magyarországról, Szerbiából, Hong Kongból, Ukrajnából, Chiléből, Portugáliából, Bulgáriából, az Egyesült Államokból, Nagy-Britanniából, Nepálból, Izraelből, Svájcból, Argentínából, Szingapúrból, Bosznia-Hercegovinából, Dániából, Moldovából, Olaszországból, Franciaországból, a Fülöp-szigetekről, Oroszországból és Libanonból. A filmek a rendezvény fődíjaiért, az Arany-, az Ezüst- és a Bronztojásért versengenek.

Tavaly egy magyar alkotás, Borbás Dávid Wartburg című rövidfilmje nyerte el a fesztivál fődíját. Bucsi Réka idén nevezett animációs rövidfilmje egy távoli bolygón játszódik, és szürreális hangulatban mesél a szerelemről.

Az alkotásokról háromtagú nemzetközi zsűri dönt, amelyet Geling Yan kínai író, Christian Valsamidis francia jogász és Nikola Lezaic szerb rendező alkot.

A fényképezésért járó Vilko Filac-díjat – amely az Underground, az Arizonai álmodozók és a Cigányok ideje című filmek szlovén operatőréről neveztek el – két szakember, Michel Amathieu francia és Borbás István magyar származású, Svédországban élő operatőr ítéli oda.

A fesztivált ezúttal is a Mokra Gora hegységben, a Montenegró, Szerbia és Koszovó határán felépített autentikus faluban rendezik meg.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!