A százalékos ember – Amikor a Fidesz még 14. havi nyugdíjat hazudott

Választási hitegetés Papcsák módra (kép forrása: Török Zsolt facebook)

Egy szemfüles olvasónk küldte be nekünk, és hát nincs is igazán mit hozzáfűzni, ez az aminek látszik.

14. havi nyugdíjnak!!

„A Fidesz kormányra kerülése esetén már július 1-től 10%-kal csökkenteni fogja a villamos energia árát és bevezeti a 14. havi nyugdíjat.”

A képen fenn, a bal oldalon Papcsák Ferenc mosolyog ránk, aki egy igazi jolly joker, mert mindenhova beillik. 2006-ban Szabolcs megyében, Baktalórántházán indították, 2010-ben már Zuglóban. 2014-ben megbukott, mint polgármester és átült a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságába (FB) felügyelgetni A Csodálatos Matolcsyt, mint FB elnök.

Papcsák Ferencet zuglói működése alatt emlegették „mr. 20%” néven, utalva arra a 20 százalékos sápra, amit Papcsák egy napvilágra került hangfelvételen kért az önkormányzattól elnyert épületfelújítások után – vállalkozóktól. (A hangfelvételen nem Papcsák hallható)

2013-ban Török Zsolt az MSZP akkori szóvivője próbált vele találkozni egy sajtótájékoztatón – 0 százalékos eredménnyel. Azok a fránya százalékok mindenütt…

Na, de a fenti képre visszatérve. Az 100%, hogy egy 2006-os választási ígéret volt, azt sajnos azóta se sikerült bevezetni.  A 14. havi nyugdíj pedig jó ötlet – még úgy is, hogy nincs tizenharmadik havi se. Az más kérdés, hogy MIBŰ?

A választási kampány hajrájában már gyakorlatilag mindent meg lehet csinálni, mindent meg lehet ígérni, így a villanyszámla 10 százalékos csökkentése mellett még dobtak egy plusz havi nyugdíjat is.

Ismeretes, hogy a nyugdíjasok szavazási hajlandósága százalékosan magasabb, mint a többi korosztályé, ezért jobban megéri (kiszámíthatóbb) rájuk építeni, mint mondjuk a fiatalokra.

Mit lehet akkor kéremszépen ráírni egy választási szórólapra, amivel a nyugdíjasokat akarják meggyőzni? Olyan valamit, amit érdekli, érinti őket. A képlet egyszerű; a nyugdíjasok általában spórolnak, nyugdíjat kapnak, nyugdíjukból pedig ha költenek – akkor általában a számláikat fizetik ki. Ezért jöhet az olcsó rezsi, meg a plusz nyugdíj.

Szóval ennyi. Más korosztálynak mást kell ráírni, ami érdekli őket. A fiatalok viszont nem mennek el szavazni, meg mit is kéne ráírni egy szórólapra ami a fiatalokat célozná meg? Nem is olvasnak azok szórólapot. Tableteket kellene neki osztogatni. Azt nyomkodják a metrón.

Na meg mit is csinálnak a fiatalok? Csak a szex meg a szipó ugye. Az meg mégis hogy nézne ki, ha egy ilyen fideszes bácsi ígérgetne több szexet, meg több mondjuk 10%-kal több szipót! Egy tableten. Na ugye.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!