Hazudott az államtitkár! – krízis van, de pénzt nem adnak

Rétvári Bence államtitkár a hírtévének tegnap azt nyilatkozta, hogy azért nem nyitják ki a közintézményeket a hajléktalanoknak a nagy hidegben, mert a nappali melegedők kapacitása elegendő – ugyanis a civilek többletforrásokat kaptak erre a célra.

Kérdésünkre az Oltalom Karitatív Egyesületnél a Pesti bulvárnak azt nyilatkozták, hogy szemben az államtitkár nyilatkozatával többletforrást nem kaptak, a hajléktalanellátásban pedig a kollégáik „200%-on” teljesítenek.

A népkonyhát, éjszakai, és nappali melegedőt is üzemeltető Oltalom Alapítvány több ezer hajléktalan, vagy rászoruló ember ellátását biztosítja.

Az államtitkár úr tehát csúsztatott, mivel a többletforrások a többletkapacitásra nem érkeztek meg, az állam nem gondoskodott erről, így a nem állami fenntartású (civil) hajléktalan-ellátórendszer önerőből „oltja a tüzet”.

A templomokat egyébként nem az államtitkár Úr nyittatja ki, vagy záratja be, ez nem szupermarket, arról majd az államtól elszeparáltan működő helyiek döntenek.

Rétvári Bence „minden rendben van” mantrája tökéletesen összhangban van azzal, hogy ma eddig még nem érkezett adat arra vonatkozóan, hogy pontosan hányan vesztették életüket kihűlés következtében – otthonukban, vagy az utcán.

Íme a HírTV-nek adott nyilatkozata;

A rendkívüli állapot ellenére tehát plusz forrás nincs, segítség nincs, intézményeket nem nyit meg a hatalom, a kirakatba kitett díszállamtitkár pedig nettó csúsztat. Maradnak az áldozatos és emberfeletti munkát ellátó szociális munkások, segítők, aktivisták, mind a civil mind pedig az önkormányzati fenntartású intézményekben – megalázóan alacsony pénzért, és múlt századi körülmények közt.

Aki tud, és akar is, az segíthet! Az Oltalom Karitatív Alapítvány honlapján találhat elérhetőségeket!

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!