Ez maga a döbbenet: Orbán olyasmit épít, ami lepipálja az irodáját is

Beszámoltunk már róla korábban, hogy Orbán Viktor új irodája 4000 millió forintba fog kerülni. Ez nem tűnik túl nagy pénznek, ha az állami költségvetést nézzük, de ha azt vesszük alapul, hogy négyzetméterekben kifejezhető iroda épül majd ebből, már nem nagyon éri meg. Van azonban egy másik létesítmény is, amelyet hamarosan felhúznak hazánkban, itt viszont 8200 ember fér el. Ez nem más, mint a Bozsik Stadion. Mennyiért? 6000 millióért.

Írhatnánk itt 4-6 milliárdot is, de nekünk, egyszerű halandóknak könnyebb feldolgozni a számokat, ha ezer milliókról beszélünk, hiszen legalább a lelki szemeink előtt el tudjuk képzelni, mennyire irdatlan sok pénzről van itt szó, amihez mi is hozzátettünk, amikor adóztunk a Magyar Államnak.

Megéri?

  • 4000 millióért épül egy iroda, ahol maga Orbán Viktor székel és a múzeumi szakértők szerint a berendezéshez a replikák készítése volna a legolcsóbb és legjobb megoldás (ahogyan a Sándor-palota 2002-es felújításakor tették), a Miniszterelnökség ragaszkodik az eredeti darabokhoz? Ha viszont eredeti, akkor annak megkérik az árát.
  • Olyannyira megkérik, mint egy gigantikus stadion építési költségének kétharmadát. Ha 8200 embert el tudunk helyezni egy területen hatezer milliárdból, vajon hány férőhelyes lakást tudtunk volna építeni a rászorulóknak Orbán irodájának költségeiből? Ebbe már csak belegondolni is veszélyes. Megértjük azonban, hogy nem tettünk ilyet, ugyanis mint tudjuk, a Miniszterelnök úr ragaszkodó típus, ezért nem adja alább.
  • Funkcióját tekintve sem összehasonlítható egy iroda egy stadionnal, viszont egy dolog közös: ugyanazokból az adóforintokból épülnek. Haszna egyiknek sincs, azonban ha már két haszontalan építményt kell egymás mellé rakni, rájöhetünk, (bár ilyet nem sosem akartunk leírni) hogy a stadion:

még mindig jobban megéri…

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!