Egyre forróbb a hangulat a hideg miatt a határvadászok között

Segítséget kér egy átfagyott határőr: pokrócra, gyógyszerekre lenne szükségük azonnal.

Amint arról lapunk is beszámolt, botrányos állapotok között kénytelenek tölteni 10-12 órás szolgálati idejüket is a menekültek nélküli menekültgátló határsávot őrző katonák.

Akik a nyári melegben bedőltek a kormánypropagandának és beálltak „határvadásznak”, most feltehetően átértékelik magukban sokan az elhamarkodott militáns pózolást. Közel s távol sehol a menekültek serege, a felettesek jól fűtött irodákban és szolgálati autókban, a katonák vászonsátrakban, csőre töltött olajkályhák mellett várják a mit is..? Legfeljebb a tavaszt, hiszen az ország nincs hadiállapotban, a kormány s elsőként Orbán állandó hadkészültségének az értelmetlenségét a saját bőrükön tapasztalhatják meg – szó szerint.

határHogy nincs ez így rendben s egyre több, persze név nélküli segélykiáltás érkezik a határvidéki katonáktól, annak újabb bizonyítéka egy, a fegyveres testületek civil közösségi oldalára érkezett üzenet, amihez nem kell kommentár. Mindent elmond az Orbán-kormány zsákutcába vezető politikájáról s a határvédelembe ölt százmilliárdok értelmetlen elpazarlásáról. (A bejegyzést azóta eltávolították).

Sziasztok. Nem tudom, hogy szerveztek-e még gyűjtést, de ha igen, akkor nagyon nagy szükség lenne lent a határon pokrócokra. A fából készült magaslati megfigyelő állasokban 12-16 órát ül egy rendőr, hiába próbáljuk saját magunk leszigetelni ezeket (leginkább szemeteszsákokkal, amik a legkisebb szélben elszakadnak), sajnos hideg van estenként.

3 réteg ruhában ülni egy helyben, hamar átfagy az ember, és sajnos a rendőrség nem tud pokrócokat biztosítani. Tüzet rakni tilos, így marad a vacogás a lesen, amit elhagyni nem lehet. Ha megoldható, nagy szükség lenne a pokrócokra és az alapvető gyógyszerekre (algopirin, aspirin, vagy más láz és fájdalomcsillapítókra).

S érdemes ide idézni két választ is:

Nos tényleg felháborító ez a dilettáns vezetés. Én is voltam katona, és láttam, hogy rossz vezérek vannak, azt hiszik, hogy ha psyhésen kikészítik a katonát, illetve különböző extrém próbáknak teszik ki, attól keményedik! Ez csak rövid távon igaz, mint egy kiképzési programként, hosszútávon rombol agyilag, és fizikailag is. Amennyiben az elemekkel kell dacolni a túlélésért, az elvonja a figyelmet a tulajdonképpeni feladattól! Kimondom bár nem szívesen! PUSZTULJON ez a rossz stratégia,és alkalmazói! Életveszélybe sodorják a védelem erőit, és ezáltal magát az országot! Idióta faszkalapok, akik a meleg szobából azt hiszik, jól irányítanak!”

Lakott területen mindig picit jobb az idő. A határ mentén,a pusztában az időjárás még zordabb. Őszinte tiszteletünk felétek srácok, hogy ilyen körülmények között is helyt álltok! A családtól távol, a fagyban sosem elég ruhában, tízen órákon keresztül. Hallani komoly problémákról is, bízunk abban, hogy ez mielőbb változik.

Mi is ebben bízunk.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!