Bréking: 3 irodát törtek fel a Képviselői Irodaházban, a BM szerint anyagfáradásról van szó

Sajtóértesüléseink szerint Mirkóczki Ádám irodájának feltörését követően a Belügyminisztérium megállapította, hogy nem tűnt el semmi a helyiségből, de az elhúzódó helyszínelés miatt az Egerből érkező képviselőt még este fél hétkor sem engedték be az irodájába. Felhívtuk Mirkóczkit, hogy megkérdezzük, pontosan mi történt.

A Jobbik-frakció Képviselői Irodaházban található irodáit „megpróbálták feltörni, az ajtókon feszítési nyomok láthatók”, erről röviddel dél után érkezett bejelentés a BRKF-hoz – közölte az MNO érdeklődésére az Országos Rendőr-főkapitányság.

iroda

A fenti képek a feltört iroda ajtaját ábrázolják, azonban a Belügyminisztérium állásfoglalása szerint „anyagfáradás” miatt nyílt ki az ajtó – közölte a Pesti Bulvárral Mirkóczki. Arra a kérdésünkre, hogy a BM honnan tudja, hogy hiánytalan az eszközkészlet, a képviselő azt válaszolta: fogalma nincs, ugyanis őt még csak be sem engedték az irodába, ezért ennek tényét nem tudta megállapítani, viszont a helyszínelők egyáltalán nem vizsgálták a számítógépeket, tehát az sem derült ki, ellophattak-e bármiféle adatot a behatolók (feltéve, ha betörésről beszélünk).

Mirkóczki portálunknak hozzátette: különösnek tartja, hogy egyszerre három irodának fáradt el az anyagszerkezete, hiszen nem ő volt az egyetlen, akinek hirtelen kinyílt az ajtaja. Mivel a Képviselői Irodaház folyosói nincsenek bekamerázva, a képviselő abban bízik, hogy a bejárati ajtónál elhelyezett térfigyelők tisztázhatják, hogy ki járhatott az épületben az elkövetés idejekor. (Reptér-szintű becsekkoláson megy át minden látogató, és csak külön engedéllyel lehetséges a beléptetés az irodaházba, ezért minden belépő személyigazolvány-számát a kormányőrség tartja nyilván – a szerk.)

A képviselő azt is mondta: nem ő volt az egyetlen, aki így járt. Rajta kívül még Tokodi Marcell fővárosi képviselő irodájában is helyszínelés folyt, illetve egy harmadik iroda ajtaját is nyitva találták.

Amint új információk jutnak a birtokunkba, tájékoztatjuk olvasóinkat.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!