Rétvári elintézte, hogy ISIS-célpontok legyenek magyar diákok

Bár saját bevallása szerint is célkeresztben van minden fehér európai az iraki térségben.

Rétvári Bence keresztény, demokrata államtitkár kiutat mutat a magyar pedagógia problémájából: 10-15 magyar diák utazhat ösztöndíjjal az Iszlám Állam által is fenyegetett Kurdisztánba, hogy kurd arab nyelvet, irodalmat és iszlámot tanulhasson.

Bő tucat magyar diák mehet ösztöndíjjal Irakba: erről számolt be az erbilli főkonzul, Vezerkényi Csaba az M1 csatornának. Megtudhattuk azt is, hogy háromnapos iraki látogatást tett Rétvári Bence Emmi-államtitkár és Török Tamás, az Üldözött keresztények megsegítéséért létrehozott államtitkárság vezetője.

Rétvári a látogatást rögtön önnön mártíriumává emelte, hangsúlyozva:

„aki keresztet vesz magára, az célkeresztet is vesz gyakran ezzel”

és azt is, hogy az iszlamista terroristának már az is elég, ha meglátnak egy „fehér európait”, rögtön célpontként kezelik – idézte szavait a hvg.hu.

rétvári 1

Ennek ellenére aláírt a kurdisztáni regionális kormányzattal egy oktatási együttműködési munkatervet is, ami az ösztöndíj lehetőségét biztosítja. A kvótakampányban még az iszlámmal riogató KDNP politikus elintézte, hogy célkeresztben tanulmányozhassák magyar diákok az iszlámot.

Bencét valami megszállhatta mostanában.

Annak ellenére, hogy – amint lapunk is beszámolt az esetről – csak vasárnap Zuglóban, a Bosnyák téri templomtól 2-3 megállónyira két halálra fagyott hajléktalan holttestét találták, a kereszténydemokrata államtitkár akkor sem nyittatja ki – igen, ő, mint állam – a templomokat – nyilatkozta mindezt a hétvégén a csinos, ápolt, decens keresztény államtitkár a Hír TV-nek. Akkor sem, ha ezt a helyi hívők kérnék.

1.Nem egészen világos, hogy a kormány milyen alapon parancsol a bárminemű egyházaknak, hogy azok kinyithatnak, nem nyithatnak, illetve honnan veszi a felhatalmazást egy kormánykomornyik, hogy ilyet, illetve erről nyilatkozhat.

2.Gondolni sem merünk arra, hogy azért kezelheti ilyen burkoltan magabiztos parancsba csomagolva a templomi segítségnyújtás kézivezérlését s hallgatnak minderről szolgaian az érintett egyházak s templomaik, mert az idei 396 milliárdos kultúra-vallás költségvetési tételt jövőre 510 milliárdra emelve szemérmesen nagyobb áldott ostyát remélnek az egyházvezetők.

Ugye nem..?

„Minden rászorulót el tudunk látni. A kormány a rendkívüli hideg ellenére sem kér segítséget a nem állami intézményektől, és nem nyittat ki templomokat sem” – nyilatkozta magabiztosan egy láthatóan mélyen vallásos esemény helyszínén, legalábbis a feje mögött legalább három kereszt lógott a falon.

Egyik sem zuhant le szégyenében.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!