Vissza minden!; Orbán Rákosi példáját követi – nem költözik a Várba

Legalábbis Tuzson Bence szerint.

Megalapozatlan hírek jelentek meg a Miniszterelnökség budai Várba költözéséről – közölte pénteken a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.

Tuzson Bence leszögezte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a budapesti Cinege úton lakik, ahonnan nem költözik sehová.

Az örvendetes hírnek némileg maga Tuzson mond ellent némileg, amikor hozzátette, hogy
Orbán Viktor dolgozószobáját Tisza István korábbi miniszterelnök „közismerten puritán berendezésű” dolgozószobai bútorainak másolataival alakítják ki, így „semmilyen különleges beruházásra nincsen szükség”.

tuzson
Tuzson Bence – interjú a P+ TV-ben

Ez a semmilyen különleges beruházás jelenleg alsó hangon 250 milliárd, bár tény, ez az összeg a budai vár teljes kormányzati bevételének jegyzett kiadása a közismerten puritán magyar miniszterelnök ötlete nyomán. Egyelőre.

Ezt még maga Rákosi elvtárs sem merte vállalni, pedig annak idején szintén felmerült, hogy onnan vezesse népét a nép egyszerű gyermeke.

Egy korabeli jegyzőkönyv szerint picit tartott a nép haragjától: „1905-ben, amikor gatyás parasztok látogatták a Várat, köpködtek, hogy ide megy az adónk. Nem szeretném, hogy úgy állítanánk helyre a Várat, hogy végül az a jogos panasz és szemrehányás jönne, hogy feleslegesen vagy áltörténelmi lelkesedésből felesleges költekezéssel állítanánk helyre.”

Elégségesnek tartotta reprezentációra a Parlamentet. Na most, ha hihetünk Tuzson nyilatkozatának, Orbán megfogadta Rákosi tanácsát és jobbnak látja nem feszíteni a húrt az urizálással. Ebben az esetben átverték a teljes magyar sajtót, amikor arról adott hírt, hogy „közismerten puritán” több százmilliót költenek csak a jelen magyar miniszterelnök lakosztályának csinosítására.

Az már csak kommunikációs zsonglőrködés, hogy Orbán, a Viktor ott alszik-e esténként vagy a Cinege utcában, attól a tény még tény: csak a saját szűkebb hivatali közegének kialakítása a Karmelita kolostor épületének átalakításával is számolva legalább kétmilliárdba fájhat, ami persze a kormányközeli holdudvar folyamatos feltőkésítését tekintve valóban közismerten puritán összeg, de azért összeg.

A bejelentésnek persze van egy másik olvasata is. Lehet, hogy szegény Bence valami rosszat evett vagy begombázott és gyomorpanaszai miatt összekeverte Rákosi nyilatkozatát a sajtótájékoztató anyagával vagy a sajtóprovokáció már olyan fejlett technikával rendelkezik, hogy kimondott szavait „hekkelik” már élőben.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!