Tűz idősek otthonában Győr mellett – Tíz autóval vonultak ki a tűzoltók

Egy embernek továbbra is súlyos az állapota azok közül, akik szombaton sérültek meg a táplánypusztai Dr. Piróth Endre Mentálhigiéniés Otthon egyik ruharaktárában keletkezett tűz miatt. A könnyű sérültek közül többeket már visszavittek az otthonba.

Oláh Attila elmondta, hogy az idős beteget az intenzív osztályon ápolják, lélegeztetőgépen tartják. Bár gyenge az állapota, de nincs közvetlen életveszélyben – fűzte hozzá.

A táplánypusztai szociális otthonban szombat délelőtt keletkezett tűz az egyik épület ruharaktárában, ahol meggyulladtak a ruhák, majd a lángok átterjedtek a folyosóra.

 A tűz következtében egy ember a helyszínen meghalt, negyvenhét ember szenvedett füstmérgezést, közülük tizennégyet vittek kórházba.

Az épületben tartózkodó hetvenhárom embert a tűzoltók kimenekítették és az intézmény másik épületében helyezték el. Valamennyien fekvőbetegek. A tűzoltók több mint tíz járművel vonultak a helyszínre, a nagy füst miatt légzőkészülékben mentették a betegeket.

Az otthon honlapja szerint a 350 személyes intézményben számottevő kórházi kezelést nem igénylő pszichiátriai betegeket, értelmileg akadályozottakat, időskori demenciában szenvedőket és szenvedélybetegeket ápolnak, gondoznak.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!