A brutális fagy kihozta az emberből az embert

„Ha fázol, vegyél el egy kabátot. Ha nem szeretnéd, hogy mások fázzanak, tegyél ide egyet.” Ezzel a mondattal indult el a „Szabadfogas mozgalom”, amely az utcákon fagyoskodók megsegítéséért jött létre.

Gerlóczy Zsigmond azon kezdett gondolkodni, hogyan lehetne hathatós segítséget nyújtani az utcán fagyoskodóknak, amikor meglátott egy fotót egy ruhakereskedésről, aminek a bejáratánál a következő szöveget helyezték el: „Ha fázol, vegyél el egy kabátot. Ha nem szeretnéd, hogy mások fázzanak, tegyél ide egyet.”

Az ötletet tett követte s arra kérte az ismerőseit, hogy ha a munkahelyén vagy otthon, vagy bárhol van egy felesleges fogasa, esetleg feláldozható kabátja is, helyezze el közterületen, nagyobb forgalmas tereken, aluljárókban és mellékelje a fenti szöveggel – amint tette ő maga is a Vígszínház előtti területen.

A kezdeményezés hatására mind a főváros, mind vidéki városok egyre több pontján bukkantak fel a kabátokat kínáló „fogasok”, némi reményt adva, hogy minden hétköznapi zsörtölődéseink ellenére él még az önzetlen segítő szándék. Bízzunk, hogy mindannyiunkban.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!