Sz*rrá fagynak a migránstalan határt őrző katonák

Még nyáron tán jó ötletnek tűnt, mármint kormányzati részről. Egyszál póló, strandpapucs, napsütötte nyilatkozatok a fejesektől, aztán tünés vissza a légkondis szolgálati autókban Pestre.

A kivezényelt közegek is tökösen pózolhattak akciófilmes napszemüvegekben, erősvagány hadifelszerelésben a fotósoknak. Aztán mindenki hazament, a katonák maradtak, ők, meg a kerítés, menekült sehol, egyre borúsabbra váltott az időjárás, a menekülteket vadászók menekülteket idéző, ágakból eszkábált rongysátrak alatt nézelődtek a sík vidéken s gondolkozhattak eleget, hogy vajon mi a frászt is keresnek ott, meg általában.

Most viszont kemény tél van, minimum mínusz tíz, ott a sík területen, rendes szélben legalább mínusz húsz. Senki sem fotózkodik, senki sem tart sajtótájékoztatót, hülyék lesznek kimozdulni a fini melegből, kurva hideg van ott.

Meg a katonák. Gondoljuk, hogy mit gondolnak.

Észbekapott erre a dandártábornok s Röszkén – naná, majd a kerítés mellett – tartott tájékoztatóján megnyugtatta a kedélyeket, ők is észlelték a telet s a harckészültség (micsoda???) megőrzése érdekében a hideg időjárás miatt több intézkedést is foganatosított.

Ruszin Romulusz – igen, ő a dandártábornok – elmondta, hogy a téli felszerelés mellé a katonák további meleg ruházatot, kámzsákat, polársapkát és -pulóvert kaptak. Ja, és mindenki kapott termoszt is.

Bár a határ védelme, a feladatok ellátása az első, a katonák folyamatosan figyelik, hol próbálnak meg illegálisan magyar területre lépni, de a hideg időjárás miatt azonban szükséges volt, hogy változtassanak a szolgálati eljárásokon.

A határ teljes hosszában olajkályhákkal fűtött sátrakat állítanak fel, szolgálat közben a katonák ott melegedhetnek, akár a készételkonzervjeiket is megmelegíthetik.

XXI. század. Ütőképes hadsereg. Olajkályhán melegített készételkonzervekkel. Reszkess ISIS.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!