Elküldték Orbánt! Méghozzá oda…

"A szegénység nem bűn" - áll egy tüntető tábláján (kép: A város mindenkié csoport Facebook / Csoszó Gabriella)

Több alkalommal is felmerült már az a dilemma, hogy Orbánnak el kellene-e mennie, avagy sem arra a bizonyos helyre. Sokan azt gondolják, hogy igen, bár vannak, akik még mindig itt tartanák. Komjáthi Imre meg is indokolta, miért akarja elküldeni a miniszterelnököt a haverjaival együtt, a cikk végén kiderül, hogy pontosan hova is…

„Éhen fogunk fagyni!

Az egyik Magyarország már annyira erős, hogy a felcsúti aréna gladiátorai Makovecz stílusban épült kazánházzal fűtött gyepen edzenek.

A másik Magyarország falvainak rozoga házaiban nem Makovecz tűzhelyben pislákol a nedves gallyfa.

Egy szobába húzódnak össze a nehéz sorsú családok, sokszor egymást melegítve.
A fűtetlen szobákban zöld penész virágzik a falakon. A levegő nehéz, dohos szaggal telik meg, amely beleeszi magát az ott lakók ruhájába, bőrébe.

Az ilyen házakban lakó gyermekek jussa az iskolai kiközösítés, mert a szerencsésebb sorsú osztálytársak nem keresik a „büdösek” társaságát. A fideszes ország-bárók és pénzt fialó csicskásaik szerint Magyarország erősödik! Eközben Magyarországnak azon része, amely a budapesti II. kerületből láthatatlan, fázik és büdösödik.

Úgy mondják ezt erre felé, hogy „éhen fogunk fagyni.” Durva? Az. Ideje lenne felébredni a Fidesz-Mátrixból! Még szerencse, hogy vannak olyan városok, ahol megpróbálnak gondoskodik arról, hogy senki ne fagyjon meg a saját otthonában.

Az én városom, Edelény – 10 ezer lakost számláló város lévén – nem volt jogosult pályázni arra az állami támogatásra, amely révén az 5 ezer lakos alatti települések tűzifát biztosíthatnak a rászorulóknak. Azonban a képviselő-testület 10 millió forintot szavazott meg, hogy az edelényi önkormányzat is tudjon valamelyest segíteni néhány száz családnak.

A 10 millió forintos keretből kb. 350-400 edelényi családnak tudtak tűzifára valót biztosítani. Azért nem fát, mert ilyen mennyiségben egyszerre egyetlen kereskedő sem tudja azt szállítani. Mivel azonban az önkormányzat mindenképpen segíteni akart az arra rászorulóknak, a városháza biztosította a támogatottaknak a megvásárláshoz szükséges pénzt. Nyilvánvaló, hogy a keretet messze meghaladó minden igényt nem lehet kielégíteni.
Szóval így is lehet ezt csinálni.

Végezetül egy „örökbecsű” üzenet a második Éhségmenetről: „Orbán Viktor, menj a büdös picsába, és vidd magaddal a haverjaidat is!”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!