Ismeretlen, óriás épület jelent meg Budapesten a semmiből – te tudod, mi ez?

Fotó: Budapest.hu

Mégis mi lehet ez a vásárcsarnokra (mások szerint parkolóházra) hajazó gigantikus objektum, ami egyszer csak kinőtt a földből a fővárosban? Megdöbbenve tapasztaltuk jelenlétét, hivatalosan egyáltalán nem annak kellene ott állnia, hanem egy világszámba menő uszodának. A fotót a 444.hu lőtte.

Akármi is ez, nagyon nem az, aminek ott kellene állnia.

Kezdetben egy hatszintes, összesen több mint 25 ezer négyzetméteres úszópalotát ígértünk, amelynek alapadatai megmaradtak, (ötezres alaplelátó, 18 ezres bővíthető lelátókkal), de már sokkal többet ígértek: egy olyan XXI. századi épületet, ami maximálisan kielégíti az úszósport igényeit, és egyben a főváros meghatározó látképi elemévé válik. „Az épület egy, a Duna irányába emelkedő aranyhullámú szimbólum, amely magában foglalja a versenymedencéket és a fix lelátót, míg a 2021-es világbajnokságra egy ideiglenes nézőtérrel bővül ki”.

„Reményeink szerint ez lesz Budapest új csodája és turistalátványossága” – mondta Vígh László kormánybiztos.

Ilyenek voltak a látványtervek.

kkő

kkő2

Egy évvel ezelőtt elkezdett emelkedni az uszoda költsége, kezdetben 20 milliárdra, mostanra viszont már ötven milliárdra emelték azt. Mindennel együtt 100 milliárdot költ az állam az úszó világbajnokságra.

Cserébe kaptunk egy új Lehel-csarnokot. (Bár a Lehel funkcióját tekintve még ízlésesnek is mondható.)

Köszönjük szépen!

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!