Élőben közvetítette a négy fiatal, ahogy megkínzoz és megsebesít egy szellemileg visszamaradott fiút

Megdöbbenést és hatalmas  felháborodást váltott ki az amerikai sajtóban csütörtökön az a Chicagóban történt bűncselekmény, melynek során négy fiatal megkínzott és megsebesített egy mentális problémákkal küszködő fiatalembert és az egészet élőben “közvetítette” a Facebook közösségi oldalon. A rendőrség letartóztatta a négy fiatalt.

A tizennyolc éves fiatalok – két fiú és két lány – egy szoba sarkában megkötözték a szellemileg visszamaradott fiatalembert, a száját ragasztószalaggal letapasztották, mintegy fél órán keresztül verték és kínozták, a koponyáján pedig óriási vágást ejtettek. Közben nevetve Donald Trumpot és általában a fehéreket gyalázták. Az egészet élőben mutatták a Facebook közösségi oldalon.

A chicagói rendőrség a videó alapján beazonosította és letartóztatta a négy elkövetőt: valamennyien tizennyolc évesek, és egyiküket az áldozat az iskolából ismerte. Az elkövetők nevét a rendőrség nem hozta nyilvánosságra, a rendőrség szóvivője pedig elhárította a választ arra az újságírói kérdésre, amely az elkövetők és az áldozat bőrszínét firtatta.

A videón ugyanakkor jól látszik, hogy az áldozat fehér bőrű, négy nevető megkínzója pedig fekete. Eddie Johnson, a rendőrség vezetője sajtóértekezletén nem zárta ki, hogy gyűlölet motiválta bűncselekmény miatt emelnek vádat a négy fiatal ellen.

A megrázó bűncselekmény körülményeit a rendőrség egyelőre vizsgálja. Az áldozatra kedden éjjel találtak rá, amint az utcán bolyongott, és olyan sokkos állapotban volt, hogy kórházba szállítása után is órákba telt, mire megszólalt.

A kínzásról készült videót a Facebook időközben eltávolította, de mivel több amerikai tévécsatorna is bemutatta, némelyikük honlapján még megtalálható.


Ossza meg ezt a cikket és kövessen minket facebookon, nekünk ezzel segíthet.


Tisztelettel köszönjük!
A PestiBulvár csapata