Kocsis Máté ordenáré bontója nem állt szerződésben az önkormányzattal

Kocsis Máté kerületében december utolsó napjait vélték a legmegfelelőbbnek, hogy egy több szempontból is életveszélyes és megkérdőjelezhető bontási munkát elvégezzenek a szűk Bokay utcában.

Amint arról lapunkban is beszámoltunk, a páratlanul rapid és közösségkárosító akcióról tudósító újságírókat az elmúlt években több kerületi megbízással is „jutalmazott” Jon-Bau Kft vezetője, Jónás Nándor mocskolódó fenyegetések közepette próbálta elzavarni a közterületről, a 168ora.hu stábját fizikailag is bántalmazva.

Megkerestük a VIII. kerületi önkormányzatot s többek között megkérdeztük, hogy értesült-e a hivatal a történtekről, a feltehetően szabálytalan bontással kapcsolatban milyen szankciókkal lépnek fel, Jónás úr milyen megbízásokat élvezett eddig a kerületben s milyen összegben.

A vitathatatlanul korrekt hivatali válaszból megtudhattuk, hogy a vérmes vállalkozó SEMMILYEN közvetlen önkormányzati megbízással nem rendelkezett a Bókay utcai bontással kapcsolatban. Ennek fényében több mint érthetetlen, hogy miért viselkedett úgy a helyszínen, mintha bármilyen – általa vélt – felhatalmazása lenne az egyébként semmivel sem magyarázható ordenáré viselkedésére.

máté2 3

Az önkormányzat válaszából kiderült, hogy a Bókay utca 43. szám alatti ingatlan bontására a bontási engedélyek beszerzését követően lefolyatott közbeszerzési eljárás lebonyolítása után került sor. A nyertes ajánlattevő a Hufer-Bau Kft. lett, a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. az épület bontását illetően ezzel a céggel áll szerződéses kapcsolatban.

A Hufer-Bau Kft. döntése, hogy milyen alvállalkozókkal dolgoztat, a közbeszerzési törvény alapján a munkák kivitelezése alvállalkozókhoz történő kiadása 50%-áig bejelenteni sem köteles azt.

A Jon-Bau Kft. a Józsefvárosi Önkormányzat közbeszerzési eljárásai közül öt esetben jelentkezett ajánlattételi felhívására s az alábbi esetekben került nyertes ajánlattevőként kihirdetésre:

-Teleki téri piacon található épületek, felépítmények szerkezeti elemek elbontása, telekrendezés (2011)

-Bókay János u. 33-35-37. szám alatti épület lebontása (2011)

-Corvin Sétány Program 125-ös és 119/b tömbök II. ütem bontási munkái (2015).

Az utolsó ezek közül 2015. februári, azóta semmilyen közbeszerzési eljáráson nem vett részt a Jon-Bau Kft., sem az Önkormányzat, sem a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. nem áll vele kapcsolatban.

Arra a kérdésre, hogy Jónás Nándor milyen összegben végezhette el a fent említett önkormányzati megbízásokat, sajnos nem kaptunk választ.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!