Gyárfás fizet – miután befenyítette az MSZP

Bencsik András jobbszélső lapjában kottyantotta el Mészáros Lőrinc, mint az Echo TV új tulajdonosa, hogy a szomszédos Thököly úti székhelyről átköltözteti médiavállalkozását néhány utcával balra.

A régi-új helyszín már a – közpénzből – frissen festett falaiból is a retromédia vadromantikáját árasztja, hiszen az új hely, ahol székelni szándékozik nem más, mint a hajdan Gyárfás Tamás gründolta Nap TV volt épületkomplexuma.

(Mészáros azért még megnyugtatta Bencsiket önnön lapjában, hogy természetesen neki is szerepet szán Bencsiknek is az Echo hajdani hírhedt elemző politbulvár műsorának, a Sajtóklubnak felélesztésével.)

A váratlan tranzakció erős megrökönyödést keltett, hiszen Gyárfás alighogy kimászott a vizes-vb savval teli medencéiből, máris fejest ugrott egy még bizarrabb túlélőshow-ba s pont Mészárossal.

A történet odáig még csak-csak elkönyvelhető lenne a nagy és pénzes szellemek ha találkoznak magaslati levegőhiányával, a probléma mindössze annyi a sztoriban, hogy – mint utóbb kiderült – az Angol utcai újjáéledő médiabázist hogy, hogy nem pont a vizes-vb flexibilis költségvetésével hozták összefüggésbe.

naptévé

Miután mindez nyilvánosságra került, az MSZP rögvest közleményben lebegtette meg, hogy büntetőfeljelentést tesznek, ha „Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és Orbán Viktor ’nemstrómanja’ valóban megvásárolja Gyárfás Tamástól a NapTV egykori Angol utcai épületét, amelyet épp a 2017-es vizes világbajnokságra újítottak fel közpénzből. Ebben az esetben ugyanis alaposnak tűnik a gyanú, hogy az urizáló fideszes elit a magyar emberek adóforintjait többszörösen is ellopja.”

Gyárfás a tőle megszokott ritmusérzékkel és tömörséggel még aznap közölte, hogy bár még nincs aláírt szerződése Mészárossal, de ha lesz, akkor a felújítást ki fogja fizetni az állami kft.-nek.

Ami igen gáláns gesztus – volna, ha mindezt még a Mészáros-féle zugbiznisz előtt tudatja a széles közvéleménnyel.

Ismerve Gyárfás legendás nagyvonalúságát – amiről éppen a naptévés falak tudnának hidegrázós történeteket mesélni -, nem kell félteni a nagy piramisjátékost: valamely régi naptévés szekrényben bizonyára talál egy álherendi étkészletet, amivel kiegyenlítse az adósságát.

(kép: index; archív: mti)

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!