Gyárfás fizet – miután befenyítette az MSZP

Bencsik András jobbszélső lapjában kottyantotta el Mészáros Lőrinc, mint az Echo TV új tulajdonosa, hogy a szomszédos Thököly úti székhelyről átköltözteti médiavállalkozását néhány utcával balra.

A régi-új helyszín már a – közpénzből – frissen festett falaiból is a retromédia vadromantikáját árasztja, hiszen az új hely, ahol székelni szándékozik nem más, mint a hajdan Gyárfás Tamás gründolta Nap TV volt épületkomplexuma.

(Mészáros azért még megnyugtatta Bencsiket önnön lapjában, hogy természetesen neki is szerepet szán Bencsiknek is az Echo hajdani hírhedt elemző politbulvár műsorának, a Sajtóklubnak felélesztésével.)

A váratlan tranzakció erős megrökönyödést keltett, hiszen Gyárfás alighogy kimászott a vizes-vb savval teli medencéiből, máris fejest ugrott egy még bizarrabb túlélőshow-ba s pont Mészárossal.

A történet odáig még csak-csak elkönyvelhető lenne a nagy és pénzes szellemek ha találkoznak magaslati levegőhiányával, a probléma mindössze annyi a sztoriban, hogy – mint utóbb kiderült – az Angol utcai újjáéledő médiabázist hogy, hogy nem pont a vizes-vb flexibilis költségvetésével hozták összefüggésbe.

Miután mindez nyilvánosságra került, az MSZP rögvest közleményben lebegtette meg, hogy büntetőfeljelentést tesznek, ha „Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és Orbán Viktor ’nemstrómanja’ valóban megvásárolja Gyárfás Tamástól a NapTV egykori Angol utcai épületét, amelyet épp a 2017-es vizes világbajnokságra újítottak fel közpénzből. Ebben az esetben ugyanis alaposnak tűnik a gyanú, hogy az urizáló fideszes elit a magyar emberek adóforintjait többszörösen is ellopja.”

Gyárfás a tőle megszokott ritmusérzékkel és tömörséggel még aznap közölte, hogy bár még nincs aláírt szerződése Mészárossal, de ha lesz, akkor a felújítást ki fogja fizetni az állami kft.-nek.

Ami igen gáláns gesztus – volna, ha mindezt még a Mészáros-féle zugbiznisz előtt tudatja a széles közvéleménnyel.

Ismerve Gyárfás legendás nagyvonalúságát – amiről éppen a naptévés falak tudnának hidegrázós történeteket mesélni -, nem kell félteni a nagy piramisjátékost: valamely régi naptévés szekrényben bizonyára talál egy álherendi étkészletet, amivel kiegyenlítse az adósságát.

(kép: index; archív: mti)


Ossza meg ezt a cikket és kövessen minket facebookon, nekünk ezzel segíthet.


Tisztelettel köszönjük!
A PestiBulvár csapata