Répás-almás omlòs sütemény

Egészséges finomság, omlós sütemény, két tökéletesen passzoló főhozzávaló.

Hozzávalók
(kb 4 adagra, de ez attól függ mekkora a forma és mennyit eszel meg egyszerre)

  • 4 db sárgarépa meghámozva,apró kockákra vágva (lehet kevesebb is ha nagyok)
  • 3 db alma reszelve
  • 3 ek kòkuszliszt
  • 3 ek zabkorpa
  • Citromlé
  • Őrölt fahéj
  • Vanília
  • 3 db tojás
  • Kòkuszolaj olvasztva
  • Édesítő
  • 1 banán összenyomva


    Elkészítés:

    A sárgarépát puhára pároljuk tűzhelyen vagy mikróban hőálló edényben, kókuszolajjal. A tojásokat habosra verjük, hozzáadjuk az édesítőt, a kòkuszlisztet és a zabkorpát, majd a citromlevet a fahéjat és a vaníliát. Utána a reszelt almát és a répát, a préselt banánt.

    Kevés kókuszolajat olvasztunk, ezt is hozzáadjuk a tésztához és robotgéppel összedolgozzuk. Puha omlós tésztát kell kapnunk. Formába töltjük és előmelegített sütőben 15-20 percig 200 fokon sütjük. Miután kihűlt ízlés szerint tálalható pudinggal, csokiöntettel. A közepébe akár aszalt gyümölcsöt, diabetikus csokidarabkákat is tehetünk.

    Receptet a Le Grand Voyage –  A Nagy Utazás bloggere osztotta meg velünk.


Kérjük, ossza meg ezt a cikket, és likeoljon minket a Facebookon! Nekünk ezzel segíthet.


Tisztelettel köszönjük! A Pesti Bulvár csapata